fbpx

Trendurile produselor de design pentru 2012

Studio Insign va prezinta trendurile produselor de design pentru 2012

Anul 2012 este un an al culorilor, al combinatiilor de tonuri puternice care includ culorile vedeta: verde, galben si corail. Elemente de mobilier care au facut istorie sunt reinterpretate si primesc un suflu nou, iar materialele preferate sunt cele naturale. Colectiile propuse de marile brenduri si disponibile prin Galeriile Noblesse pentru 2012 au un numitor comun: inspiratia din culturile diferitelor popoare. Fie ca este vorba de cultura africana, nordica sau indiana, creatiile designerilor de produs uimesc prin contemporaneitate si eleganta.

Designul de produs este din ce in ce mai mult apreciat si cunoscut, fiind ridicat la cel mai inalt rang. Patricia Urquiola, Victor Vasilev, Philippe Stark si nu numai au creat produse care atrag atentia atât prin imprimeurile lor, cât si prin functionalitate. in urma cu câtiva ani erau la foarte mare cautare produsele din imitatie de lemn natural.

Anul acesta, mesajul pe care designerii il transmit este ca elementele originale, inspirate din natura trebuie sa fie integrate in decorarea unui interior. Colectiile Bigknit, M.A.S.S.A.S Armachairs si Bohemian de Patricia Urquiola pentru Moroso, aduse in România de Galeriile Noblesse, integreaza cele trei tendinte impuse de catre designul international de produs: culoare, natura si functionalitate.

Scaune cu forme sinuoase, atipice, materiale naturale, fie ca este vorba de lemn sau de fibre naturale, cu printuri traditionale reinterpretate, canapele confortabile, care se integreaza perfect in orice amenajare sunt creatiile semnate de Patricia Urquiola sau Nipa Doshi Jonathan Levien pentru Moroso. Verdele menta este, pe lânga galben, o nuanta care face senzatie in designul interior. Este utilizat atât pentru canapele si scaune, cât si pentru accesorii. Ramân in trend, insa, si tonurile de cafeniu, inspirate din culoarea naturala a lemnului neprelucrat.

Specialistii de la Driade au decis ca in 2012 sa aduca in atentia iubitorilor de design produse reinterpretate. Fie ca este vorba de creatiile lui Philippe Stark, Rodolfo Bonetto, Naoto Fukasao sau Patricia Urquiola, toate sunt originale. Culorile calde accentuate de tonuri puternice, lemnul natural, in special cel de teak si liniile curbe sunt caracteristicile pieselor de design pentru 2012. De asemenea, sunt utilizate materiale neconventionale, high-tech, care confera creatiilor originalitate si un aspect contemporan. Indiferent daca optati pentru un interior clasic sau unul modern, colectiile care poarta sematurile designerilor celebri pentru anul 2012 vor fi usor de integrat.

Designerii de la MDF Italia, brand ce se gaseste si in Romania in show-room-urile Galeriile Noblesse, au creat pentru acest an produse functionale, perfect adaptate vietii in sistem „Fast-forward” pe care o traim. Mamba este un birou/ raft creat de Victor Vasilev, o piesa care combina forma, functionalitatea si materialitatea, iar aceste elemente au dus la obtinerea unui produs care pare ca se pierde in perete. Piesa, care are o sursa de lumina incorporata, are o forma organica si poate fi raft, birou sau masa, in functie de nevoile utilizatorului. De altfel, toate piesele de la MDF Italia au doua sau chiar trei functii.

Indiferent in ce stil doriti sa va decorati casa, produsele cu semnatura de designer vor conferi decorului fiecarei camere un aer aparte, valoros si original.

foto: Galeriile Noblesse