fbpx

Trendul 2012 în stil clasic

Designerii de la Studio Insign recomandă stilul clasic pentru amenajări elegante, în tendinţe. Acesta se caracterizează prin piese de mobilier din lemn masiv, elegante, cu forme sinuoase şi complicate cu tapiţerii din materiale textile bogate precum brocartul, taftaua sau catifeaua. Gama cromatică a acestui stil opulent şi rafinat în acelaşi timp, este inspirată din natură, fiind preferate tonurile de galben, verde, teracotă, crem sau albastru care luminează locuinţa.

Dar, pentru că stilul clasic înseamnă, de asemenea, crearea unui ambient fastuos, bordeaux-ul şi auriul, amprente ale regalităţii, sunt, de asemenea, utilizate. Mobila sculptată este caracteristică stilului clasic, iar modelele realizate cu măiestrie sunt aurite sau argintate. Pentru o decorare impecabilă, sunt indicate colecţiile Il Giorno, Regenzza Luxury, Monreale şi Seducenti Noti. Colecţia Il Giorno spune, de fapt, o poveste despre măiestria artizanilor italieni, a artei florentine şi a frumuseţii lemnului sculptat. Piesele de mobilier din această colecţie au un efect antichizat şi picturile sau ţesăturile au elemente inspirate din istoria italiană.

Gama Monreale este creată în stilul olandez al secolului al XVIII-lea. Mobilierul este elegant, masiv, lucrat manual. Sunt modele celebre reinterpretate care se integrează foarte armonios în locuinţe, conferind un aer primitor şi în acelaşi timp stilat.

„Regenzza Luxury” este rezultatul contopirii meşteşugului prelucrării lemnului în manieră tradiţională cu tehnologia. În acest fel s-a dat viaţă unei colecţii de o frumuseţe surprinzătoare. Mobilierul este în stil baroc târziu şi fiecare piesă a fost recreată după schiţele celebrului arhitect Bartolomeo Rastrelli, cel care a fost ales în 1730 de către regina Elisabeta să se ocupe de decorarea Palatului de Iarnă din St. Petersburg şi de Palatul Catherine din Tsarkol Solo, faimoase datorită luxului, extravaganţei şi a opulenţei. Zona de noapte este extrem de importantă în orice amenajare, iar designerii Studio Insign recomandă pentru dormitoare cu aspect regal colecţia „Seducenti Noti”. Paturi de dimensiuni mari, capitonate sau cu baldachin conferă încăperilor un aer misterios şi îndeamnă la relaxare. Piesele maiestuos lucrate, extrem de fine, cu detalii aurii sau argintii sunt opţiunea perfectă pentru dormitoare decorate în stil clasic.

foto: Galeriile Noblesse