fbpx

Petra Antiqua sau eleganţa marmurei

În ceea ce priveşte domeniul finisajelor de lux, Petra Antiqua se înscrie pe primele poziţii, fiind unul dintre trend-setteri. Produsele acestei companii se impun pe piaţa internaţională, iar în 2012 sunt în vogă piesele din marmură lucrate cu mare fineţe, cu intarsii din lemn natural, cristale Swarovski, mozaic sau serigrafiate manual.

Plăcile de marmură arată asemenea unor opere de artă, iar specialiştii de la Petra Antiqua au reuşit să dezvolte game care nu mai sunt utilizate scrict pe post de pardoseală, ci sunt perfecte pentru placarea pereţilor, transformând interioarele şi conferindu-le un aer nobil. Marmura, unul dintre cele mai vechi şi utilizate finisaje, îşi păstrează în continuare caracterul elegant şi depăşeşte barierele designului interior, devenind de nelipsit dintr-o încăpere unde se doreşte crearea unui ambient original, indiferent dacă este vorba de stilul modern sau clasic, fără a mai exista restricţii din punct de vedere al amplasamentului.

Din punct de vedere cromatic, marmura de la Petra Antiqua este de diferite nuanţe, plecând de la alb şi ajungând la jocuri de culori diverse, cu reflexe aurii sau argintii. De asemenea, marmura nu este neapărat lucioasă, aşa cum ne-am obişnuit să vedem în multe amenajări, ci poate fi mată, cu modele în relief, efect 3D sau să imite materialele textile. Petra Antiqua a apărut în 1990 şi iniţial era o companie mică ce opera la nivel local, în nordul Italiei.

În scurt timp, datorită specialiştilor bine pregătiţi, a modalităţilor aparte de a prelucra marmura, compania a devenit lider pe piaţa de profil din Europa. Designerii Studio Insign recomandă produsele Petra Antiqua pentru case în tendinţe, cu finisaje de calitate.

Foto: Galeriile Noblesse