fbpx

Designul portughez

 

Ne-am obişnuit să vorbim despre designul scandinav, despre cel britanic sau cel francez, fiecare cu propriile caracteristici care le definesc, însă în ultima perioadă vedem din ce în ce mai des piese de excepţie create de designeri portughezi. Anul 2013 atrage atenţia asupra acestor creaţii care dau dovadă de originalitate şi personalitate.

Designeri ca Jorge Moura, Carlos Costa, Amandio Pereira, Ricardo Magalhaes sunt prezenţi la expoziţiile şi târgurile de profil cu produse extrem de apreciate de către profesionişti. Piese realizate din trunchiuri de copaci, mobilier de lux conceput cu un design aparte, linii sinuoase într-o combinaţie perfectă cu cele drepte, acestea sunt doar câteva dintre trăsăturile designului portughez.

Se constată o prezenţă constantă a valorilor naţionale în crearea pieselor unicat cum ar fi reinterpretarea ceramicii pictate-azulejo. Este binecunoscută influenţa maură în spaţiul portughez, vizibilă şi în cazul unora dintre designerii de top portughezi .  Indiferent dacă sunteţi adepţii stilului clasic, al celui contemporan sau minimalist cu siguranţă veţi identifica piese de excepţie semnate de branduri portugheze. Produsele le gasiti la partenerii Studio Insign, Galeriile Noblesse din Bucuresti si Bacau. 

Foto: Galeriile Noblesse