fbpx

Boiseria, elementul care face diferenta

Ultimele tendinţe în designul interior indică revenirea în top a placărilor pereţilor cu lemn. Designerii Studio Insign recomandă boiseria pentru locuinţele clasice, susţinând că orice spaţiu cu un decor elitist, nu poate fi lipsit de tapiţeria în lemn masiv (boiserie). Aceasta conferă interioarelor personalitate şi valoare.

Fie că este vorba de un clasic reinterpretat sau de unul cu accente vintage, acestui stil i se potriveşte perfect boiseria care poate fi realizată exclusiv din lemn sau poate avea inserturi de ţesături bogate. Portofoliul Studio Insign numără o serie de amenajări în acest stil şi trebuie menţionat faptul că astfel de proiecte necesită atît atenţie sporită, cât şi multă imaginaţie. Realizarea capitelurilor, a coloanelor sau a altor ornamente sculptate manual presupune multă măiestrie şi experienţă, fiind o adevărată artă.

Cromatica finisajelor este, de cele mai multe ori, cea naturală, specifică esenţelor de nuc sau cireş. În cazul în care un interior are nevoie de spaţialitate şi lumină, se recomandă utilizarea lemnului deschis la culoare. Pentru a se obţine un efect preţios, sunt indicate intarsiile de rădăcină de nuc sau lemn de trandafir cu foiţă de aur sau argint. Boiseria poate fi utilizată în living-uri, holuri, bucătării, băi sau dormitoare, neexistând niciun fel de restricţii. Pereţii pot fi îmbrăcaţi în întregime sau parţial în lemn. În cazul în care boiseria este totală, spaţiul trebuie să fie vast, în caz contrar apărând o senzaţie apăsătoare. Boiseria poate fi folosită atât în interioare de lux, cât şi în spaţii precum hoteluri sau restaurante, conferind oricărei încăperi un aer elitist şi autentic.

foto: Galeriile Noblesse