fbpx

Proiect Brit Cafe

DESPRE BENEFICIARUL ACESTUI PROIECT : D-L MIRCEA TUDOR

Acesta este un proiect deja realizat , proiectat si predat beneficiarului in forma finala .Vizionati AICI poze ale proiectului realizat

Beneficiarul acestui deosebit proiect este d-l Mircea Tudor , un renumit om de afaceri , cu realizari remarcabile atat in tara , dar si international, unul dintre cei mai buni profesionisti romani .

A adus tarii noastre marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, primul trofeu de acest gen din istoria tarii. Acest lucru l-a propulsat in mediul de afaceri , dar , asa cum declara intr-un interviu dat revistei Business24 : ”odata deschisa usa, trebuie sa stii ce si cum sa faci dincolo de ea , sa stii sa convertesti in valoare adaugata perena, notorietarea trecatoare a unui premiu si noi asta am facut, am folosit momentul pentru a ne consolida pe termen lung pozitia in mediul de afaceri atat din Romania, cat si de pe piata internationala.”

In plus este unul din finantatorii si analistii din emisiunea „ Arena Leilor „ , identificand noi afaceri care merita sustinute , dar in general „ mizand mai mult pe calitatea umana a candidatilor , decat pe potentialul de business si al afacerii propuse. Este pasionat de echitatie , a organizat primul spectacol de teatru ecvestru din Romania si a demarat deja constructia unui centru de activitati recreative , sportive si culturale neconventional , plasat pe DN1.

Este beneficiarul proiectului BRIT CAFFE realizat de designerii Studio Insign cu Galeriile Noblesse . D-l Mircea Tudor spunea intr-un interviu acordat revistei Business24 :

In afara de binecunoscutele proiecte in domeniul tehnologiei, am aflat ca de curand ati proiectat si amenajat cu succes o cafenea in stil Art British intr-o cladire de birouri. Cum v-a venit aceasta idee?

Simplu, creatia, indiferent de domeniul in care se manifesta are nevoie de un spatiu de refacere si stimulare a energiilor creatoare si o cafenea cu un potential estetic si ambiental iesit din rutinele obisnuite de decorare a spatiilor, poate avea acest rol de catalizator al energiilor creatoare intelectuale a oamenilor. Nu in ultimul rand, un astfel de spatiu este un loc foarte potrivit pentru primirea oaspetilor care viziteaza sediul firmei noastre

Stim ca ati colaborat cu Galeriile Noblesse si Studio Insign .Ne puteti spune cum a decurs colaborarea ?

Colaborarea a decurs foarte bine. De altfel, Galeriile Noblesse au ajuns in pozitia de realizatori a acestui proiect ca urmare a unei competitii in care au dovedit competente mult peste media din piata romaneasca de profil si in plus, au manifestat ei insisi o creativitate deosebita in propuneri, dublata de o flexibilitate de a aborda diverse stiluri decorative.

Ce spatiu are cafeneaua si ce elemente speciale au fost folosite pentru amenajarea acesteia?

Cafeneaua ocupa un spatiu de 140 de mp si in ciuda spatiului relativ mic, ofera cateva zone tematice distincte. Avem astfel un colt biblioteca, o zona cu oglinzi, o alta zona a hartilor medievale, una a tablourilor sau a ceasurilor si nu in ultimul rand un bar clasic asa cum l-am gasi in orice antologie a barurilor.

Cat ati investit in Brit Caffe? A fost o idee costisitoare?

Da a fost o investitie costisitoare, chiar foarte costisitoare, dar ma gandesc ca si Turnul Effel a fost scump si totusi francezii l-au facut, asa ca nu am ezitat sa aloc fondurile respective, chiar daca unii pot considera aceasta cafenea ca pe o extravaganta.

De ce ati ales sa implementati proiectul Brit Caffe chiar in Centrul Est European de Cercetare Aplicativa? Aveti in plan dezvoltarea proiectului pe care l-ati inceput?

Asa cum am mai spus, creatia chiar si in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice are nevoie de un cadru si o ambianta care sa o stimuleze, asa ca locul unei cafenele in stil britanic 1900 in Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa mi se pare foarte potrivit, fie si doar pentru ca in aceea perioada Anglia era avangarda progresului stiintific si tehnic al lumii, pastrand aplecarea spre rafinament estetic in arta si ambient.

Desigur ca proiectul este asa cum bine spuneti ” un inceput” care logic, va fi urmat de dezvoltari ulterioare intr-o dinamica fireasca pentru cei care au permanent o neliniste a cautarii, cercetarii, dezvoltarii si evolutiei.