fbpx

Mama Shelter Marseille, ultima creatie a lui Philippe Starck

Philippe Starck este considerat unul dintre cei mai renumiţi designeri din lume, iar obiectele şi amenajările create de el sunt simplu de recunoscut, purtând amprenta stilului său original şi inovativ.

După ce în urmă cu trei ani lansa la Paris restaurantul şi hotelul Mama Shelter, Philippe Stark împreună cu Serge Trigano, Jérémie Trigano, Benjamin Trigano şi Cyril Aouizarte au decis să ducă numele de Mama Shelter mai departe şi au inaugurat în urmă cu doar câteva luni restaurantul din Marsilia. Mama Shelter Marseille poartă exclusiv semnătura faimosului designer, iar Marsilia a fost aleasă pentru a fi construit acest restaurant deoarece este un loc unde se nasc unele dintre cele mai frumoase poveşti de prieteni şi dragoste.

Restaurantul şi hotelul se doresc a fi o punte de legătură între două universuri, un loc unde designul este reprezentat în forma sa cea mai pură, oferind un stil de viaţă diferit faţă de marile metropole, unde oamenii din toate colţurile lumii se întâlnesc, se împrietensc şi savurează muzica, mâncarea şi conceptul de amenajare. Hotelul are 127 de camere între 15 şi 45 de metri pătraţi şi este ridicat pe şase etaje. Cromatica din camere este mediteraneeană, cu reflexe de albastru, turcoise şi foarte mult alb.

Parterul este zona de întâlnire pentru toţi iubitorii de frumos, iar încă de la intrare o caracatiţă îşi întinde tentaculele în semn de bun venit. Tot la parter, lângă scena unde în fiecare seară au loc concerte live a fost aşezată o masă unde pot juca fotbal între 8 şi 16 persoane. Bucătăria şi zona de servire a mesei sunt dispuse una în faţa celeilalte, iar atmosfera creată cu ajutorul obiectelor de design îl fac pe oaspete să se simtă ca în diferite zone ale globului, fie pe străzile romantice ale Lisabonei, fie în Andaluzia.

Zona de restaurant cuprinde numeroase piese create de Philippe Starck special pentru acest restaurant, fiind unicat. Designul se împleteşte armonios cu simplicitatea, cu formele inedite, iar atmosfera care se creează face ca timpul să stea pe loc. Camerele hotelului sunt la fel de interesant decorate ca şi restaurantul, fiecare dintre acestea îndemnând la evadare din cotidian şi devenind locul perfect pentru acest lucru. Scopul designerului a fost să creeze un loc unde oricine să se simtă ocrotit şi să se poată relaxa şi unde să cunoască un stil de viaţă unic.

Material obtinut cu sprijinul Starck Network, France

www.starck.com