fbpx

Concept Design Sediu Companie

share

Sediile de birouri, dincolo de a fi utile, trebuie sa fie si frumoase. Pare o platitudine, dar realitatea ne dovedeste ca pragmatismul bate de multe ori esteticul. Prezentam in cele ce urmeaza un proiect sediu birou care demonstreaza, in imagini detaliate, ca poate fi o placere sa mergi la serviciu. Episoadele de astazi descriu amenajarea receptiei si a curtii interioare.

Amenajare curte interioara

Pentru curtea interioara, responsabilii de proiect arh. Alessandro Lusito si proiectant Petru Bolboceanu au ales sa rezolve supraexpunerea la soare din sezonul cald si, astfel, sa creeze un mediu agreabil pentru toti vizitatorii sai. Acest fapt a fost posibil prin utilizarea unui sistem inovator de umbrele cu design respectand momorfologia unei flori.

Umbrele cu lumini integrate

Umbrelele sunt dotate cu iluminare, generand in aceasta maniera un acoperis de lumini si o atmosfera aparte pentru evenimentele de business din timpul serii. Iata ca aceasta curte interioara poate avea dubla utilitate, devenind locul ideal pentru organizarea unor cocktailuri, de exemplu. Scaunele si mesele de bar se alipesc de umbrela pliata, facilitand stocajul pe timpul iernii sau cand nu sunt folosite. De mentionat aici este sistemul tulip. Acesta consta in captarea apei de ploaie prin cupola, care apoi se scurge prin piciorul/tulpina ei pana la baza, ca in final sa fie evacuata.

In privinta pardoselii, colegii nostri au propus o varianta suspendata, pentru a remedia diferenta de nivel a diferitelor intrari. De mentionat cu privire la ceramica de 2 cm este ca imita foarte bine lemnul, ramanand o solutie practica pentru exterior.

In imediata apropiere a restaurantului, pe terasa, au fost amplasate de asemenea mese cu scaune, pentru a extinde facilitatile de servire. Compozitia este una proaspata, dinamica, prin culorile vii folosite si formele inedite.

Un copac devine elementul surpriza in jurul caruia pare a creste o scara in spirala, amintindu-ne ca ne aflam la exterior, iar natura are tot dreptul sa-si revendice un loc de cinste.

Design interior pentru terasa sediu de comanie

Pentru receptie, arhitectii nostri au propus un tavan metalic cu perimetrul marcat prin iluminare LED. Lemnul folosit pentru mobilierul de receptie si peretele din spatele sau incalzeste atmosfera. O tusa de naturalete este imprimata de peretele din muschi stabilizat.

Zona de asteptare a fost animata de culorile verde si oranj, alese special pentru a completa look-ul natural al pardoselii din piatra. Tapetul nu face nota discordanta, avand o tematica vegetala.

Punctul de interes il constituie un spectaculos perete interactiv, care poate fi programat pentru a afisa anumite efecte vizuale, in concordanta cu momentul zilei sau un eventual eveniment in desfasurare.

share

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

Alte Proiecte