fbpx

Concept Design Qreator flagship by IQOS

share

Concept Store IQOS

Designul propus este menit sa reflecte conceptul produsului in jurul caruia se dezvolta activitatiile gazduite in locatia Vila Oromolu.

IQOS este un produs inovator care reuneste trei elemente diferite:

  • Natura (tutun in forma lui originala)
  • Tehnologia
  • Designul (fluid si organic)

Natura si  tehnologia imbinate in acest proiect de design interior

Designul interior al acestui spatiu este bazat asadar pe o simbioza armonioasa intre tehnologie si natura, utilizatorul accesand un spatiu prietenos, confortabil si empatic.

Concept Store-ul IQOS intruneste forme si structuri dinamice, organice, ce se traduc intr-un design contemporan. Acesta are ca scop crearea unei experiente neasteptate, invitand utilizatorii sa descopere, sa atinga, sa exploreze un nou univers.

Simbioza armonioasa intre natura si tehnologie pune in scena pura placere a tutunului. Spatiile aerisite si generoase, antiteza intre materialele naturale si cele tehnologice creeaza o multitudine de experiente multisenzoriale.

Natura care strapunge formele, suprafetele si texturile definesc un spatiu unic, dinamic cu caracter adaptabil diverselor scenarii prezente in experienta IQOS.

Asadar scopul nostru a fost sa adaptam toate aceste directii in elementele de amenajare (mobilier, decoratiuni si iluminat) in contextul Vila Oromolu, o cladire monument istoric cu elemente de stil eclectic, readusa la viata intr-o maniera contemporana.

Design interior camere

Flagship Qreator este gandit astfel incat sa ofere o “calatorie senzoriala” pentru utilizator. Fiecare camera a fost creata cu scopul de a fi o experienta noua din punct de vedere vizual, tactil si olfactiv.

PARTER

Intrare si Hall principal
Aceste 2 spatii sunt amenajate cu mobiler personalizat creat special pentru Qreator care aduc in contextul cladirii elementul natural si cel tehnologic. Inca de la primul pas facut in Concept Store impactul pe care il are universal IQOS asupra utilizatorului este unul intens, acesta este intampinat printr-o explozie de lumina, sunet si informatii cheie oferite de tehnologie (ecrane, holograme, proiectii).

Scara spre spatiul central ghideaza si simbolizeaza inceputul calatoriei utilizatorului catre universal IQOS, menit sa surprinda si sa ofere experiente noi de fiecare data cand este explorat.

Design interior Tobacco Room

Aceasta camera reuneste doua dintre elementele caracteristice ale lumii IQOS: tutunul si natura. Esenta tutunului si savurarea acestei experiente unice devin subiectele principale ale acestui spatiu.

Mobilierul personalizat special pentru aceasta camera are rolul de a introduce utilizatorul in lumea tutunului, acesta devenind parte din amenajare. Intalnim astfel o masa mare de prezentare in blatul caruia sunt inserate frunze de tutun in forma lor naturala si trei mese de cafea in ale caror blaturi au fost create trei zone de depozitare a tutunului.

Formele organice si fluide ale mobilierului, reprezentat atat prin mesele de prezentare cat si de setul de canapele denumit “Saruyama Island” creat de faimosul designer Toshiyuki Kita, imbina stilul clasic cu cel contemporan, creand o simbioza intre nou si vechi.

Culoriile alese pentru canapele sunt menite sa aminteasca de lumea IQOS si anume de nuantele caracteristice Heets-urilor.

 Design interior Technology room
Rolul acestei camere este acela de a introduce utilizatorul in cea de-a doua componenta a lumii IQOS: tehnologia.

Aici el poate sa testeze sistemul IQOS, sa interactioneze cu tehnologia prin intermediul gadget-urilor propuse (ecrane curbate, mese interactive, holograme) si sa descopere noi informatii si avantaje ale sistemului.

Mobilierul continua din punctul de vedere stilistic, ambianta organica creata in camera tutunului, creand o punte vizuala intre cele doua incaperi (camera tutunului si camera tehnologiei).

 Design interior Hub room
Aceasta camera este un loc de intalnire si de coocreare, de aceea au fost imbinate doua elemente definitorii ale lumii IQOS: designul si natura.

Natura este transpusa si in designul fluid al obiectelor de mobilier. Intalnim astfel mese personalizate special pentru aceasta camera care au integrate in blat elemente vegetale: muschi si scoarta de copac.

Scaunele create de designerul Stefano Sandonà cat si canapeaua ce apartine designerul Massimo Iosa Ghini, au fost atent alese pentru liniile curbe ce amintesc si ele de cadrul natural.

Design interior Bar

Utilizatorul este indemnat sa isi continue experienta in univerul IQOS, barul fiind un spatiu inedit, in care natura invaluie elementele de mobilier amplificand intensitatea senzatiilor.

Barul ca piesa unica de mobilier a fost special creat de echipa Studio Insign pentru Philip Morris si Qreator, imbinand diferite materiale si tehnologii de productie. Asadar el este compus dintr-o tejghea organica din corian si o baza din lemn.

Pentru a crea un spatiu versatil si jucaus peretele din spatele barului a fost finisat cu o vopsea decorativa speciala care ofera posibilitatea de fi folosita ca si tabla de scris.

Corpurile de iluminat de deasupra barului fac parte din colectia Rituals, creata de designarii Ludovica si Roberto Palomba si sunt inspirate de lampile tradizionale orientale, ele fiind realizate din sticla cu o tehnica artizanala.

Design interior Sales Room

Aceasta camera are ca scop comercializarea produselor IQOS, de aceea a fost amenajat utilizand cele trei elemente de baza a lumii IQOS.

Natura este reprezentata in aceasta camera atat la nivelul formelor unduite ale mobilierului, cat si fizic prin muschiul stabilizat integrat in desk-ul de vanzare cat si in dulapul de depozitare a produselor.

Tehnologia este regasita aici in masa de prezentare care are integrat in blat un ecran interactiv unde utilizatorul intra in contact cu universului IQOS.

Din punct de vedere a designul elementul definitoriu al acestui spatiu il reprezinta canapeaua, creatie a renumitului designer Karim Rashid.

Amenajare Etaj 

Unul dintre scopuri concept store-ului IQOS este acela de a crea comunitati de oameni, mai exact de artisti care sa aiba interese comune si care sa dezvolte diferite activitati cultural-artistice. Drept urmare camerele de la etaj au fost amenajate astfel incat sa deserveasca diverse hobby-uri precum: muzica, filmul, pictura, dansul, fotografia, make-up-ul.

Camera centrala
Holul central are un scop multifunctional, iar amenajarea a fost gandita astfel incat sa creeze o simbioza intre doua elemente definitorii ale universului IQOS: designul si natura.

Utilizatorul intalneste astfel in drumul sau un terariu, care este invitat sa-l descopere atat vizual prin contemplarea naturii din interior cat si olfactiv prin patrunderea in interiorul acestuia.

Camera Muzicii
Camera a fost special amenajata pentru pasionatii de muzica, acestiia fiind invitati sa vina si sa se manifeste in deplina lor creativitate.

Decoratiunile utilizate sustin tematic functiunea camerei si au ca rol integrarea naturii in universul muzical IQOS. Intalnim astfel portative, note muzicale si chitari realizate din muschi stabilizat, iar la nivelul tavanului se poate observa o decoratiune ce simbolizeaza o chitara.

Scaunele utilizate sunt create de designerul Stefano Sandonà si reprezinta o reinterpretare neoclassica a unor scaune traditionale.

Camera Picturii, a Fotografiei si a Make-up-ului
Aceasta incapere a fost gandita sa gazduiasca activitati multiple precum: pictura, fotografia si make-up-ul. Amenajarea camerei urmareste tendintele conceptului general, aici regasind imbinarea intre formele fluide ale mobilierului si natura, aceasta din urma fiind reprezentata prin obiectul sculptural realizat din fir de canepa ce trimite la forma unui copac ancenstral.

Camera Filmului si a Dansului

Aceasta camera are un caracter multifunctional, fiind destinata atat cinefililor cat si pasionatilor de dans. Pentru aceasta o parte din pereti a fost imbracata in oglinzi pentru a permite dansatorilor sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. Pentru iubitorii de film au fost propuse fotolii pliabile din polipropilena sustenabila. Pentru acest fotoliu designerul Douwe Jacobs a luat premiul pentru cel mai bun produs olandez.

Camera de Relax
Designul acestei zone a fost atent conceput astfel incat sa induca vizitatorului o atmosfera relaxanta, oferindu-i toate uneltele necesare pentru a se rupe de cotidian pentru cateva clipe.

In amenajare au fost integrate cele doua directii principale ale universului IQOS: natura si designul.

Intalnim astfel canapeaua centrala, creatie a designerului Ron Arad, ce are un sistem de balansare integrat, atribut ce se imbina perfect cu functiunea acestei camere.

Fotoliile cu un design ce permite leganarea acestora, creatie Stine Engelbrechtsen.

Finisajele canapelei si a fotoliilor au fost atent alese astfel incat sa se identifice cu cromatica Heets-urilor.

Biblioteca modulara apartine designerului Stefano Giovannoni, iar culorile acesteia amintesc de cromatica reprezentativa a device-urilor IQOS.

Casa scarii
Pentru a crea o atmosfera prietenoasa, confortabila, care sa empatizeze cu utilizatorul IQOS, pe casa scarii a fost amplasat scaunul Spoon, creatie a designerului Thomas Heatherwick.

Designul acestuia permite atat o scurta stationare a vizitatorului, cat si o unealta recreativa, datorita posibilitatii de rotatie in plan a acestuia.

share

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

share

FINALIZAT

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

share

Alte Proiecte