fbpx

Brit Cafe - Design interior in stil Art British

Designerii Studio Insign au realizat un proiect de amenajare interioara pentru o cafenea in stil Art British (Brit Cafe), adresata unei clientele selecte, intr-un spatiu de 153mp.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Stilul British are un aspect vizual categoric distinctiv si unic, calduros si sobru in acelasi timp.
In aceasta amenajare s-au folosit elemente specifice precum pereti imbracati in boiserie cu finisaj de nuc inchis si tapet textil nobil incadrat in interiorul panourilor de lemn.

Tablourile, avand ca tema cunoscutele curse de vanatoare spun povestea unor nostalgice vremuri boieresti iar canapelele Chesterfield din piele verde si bordeaux, parchetul din lemn masiv cu intarsii clasice tip medalioane, oglinzile mari fatetate si corpurile de iluminat tip vitraliu lucrate manual, reusesc sa transmita sentimentul dorit de proprietar.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Toate aceste elemente alese cu atentie, coordonate si proiectate de echipa de designeri Studio Insign sunt livrate de Noblesse Interiors, iar proiectul este unul reusit si admirat din toate punctele de vedere.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Barul este o piesa de rezistenta in aceasta amenajare, iar coloanele masive marcheaza in mod elegant linia blatului din marmura verde. Parchetul din lemn masiv cu intarsii clasice tip medalioane confera caldura acestui spatiu si delimiteaza prin tonuri diferite cele doua zone ale cafenelei.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Pe tavan se regasesc in pictura facuta manual, elemente decorative din parchet, in cromatica spatiului cu maro, verde si bordeaux. Cea de-a doua zona a cafenelei, mai inalt, zona VIP, are toate canapele si fotoliile din piele bordeaux, capitonate, extrem de elegante.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign
stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Pe peretele din oglinzi fatetate se reflecta spatiul din fata, creandu-se astfel o conexiune intima intre cele 2 zone.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign proiect implementat
stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Corpurile de iluminat tip vitraliu lucrate manual dau o lumina calduroasa intregii cafenele. Au fost create si colturi intime, in care cei ce doresc se pot retrage sa contemple acest spatiu sau sa rasfoiasca o carte din biblioteca cafenelei, care imbraca un intreg perete, incorporata in boiserie.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Toate produsele alese cu atentie sau produse pe comanda sunt livrate si montate de echipa Noblesse Interiors, intr-un efort comun de coordonare si conlucrare cu celelalte echipe de specialisti: electricieni, instalatori, constructori.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Proiectarea a durat circa 4 luni, timp in care ideea de baza a evoluat pe parcursul intalnirilor cu beneficiarul, pentru perfectionarea fiecarui detaliu. Comunicarea cu beneficiarul, care stia foarte bine ce doreste, a fost o experienta minunata si interesanta din toate punctele de vedere. Reusita acestui proiect se datoreaza in mare parte si colaborarii de exceptie cu beneficiarul.

stil british design interior cafenea brit cafe proiect amenajare studio insign

Toate produsele utilizate in amenajarea acestui proiect sunt din portofoliul Noblesse Interiors.

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

FINALIZAT

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

Despre beneficiarul acestui proiect, Dl Mircea Tudor

Acesta este un proiect deja realizat, proiectat si predat beneficiarului in forma finala.

Beneficiarul acestui deosebit proiect este dl Mircea Tudor, un renumit om de afaceri, cu realizari remarcabile atat in tara, dar si international, unul dintre cei mai remarcabili si mai buni profesionisti romani.

A adus tarii noastre marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, primul trofeu de acest gen din istoria tarii. Acest lucru l-a propulsat in mediul de afaceri, dar, asa cum declara intr-un interviu dat revistei Business24: ''Odata deschisa usa, trebuie sa stii ce si cum sa faci dincolo de ea, sa stii sa convertesti in valoare adaugata perena, notorietarea trecatoare a unui premiu si noi asta am facut, am folosit momentul pentru a ne consolida pe termen lung pozitia in mediul de afaceri atat din Romania, cat si de pe piata internationala."

In plus este unul din finantatorii si analistii din emisiunea “Arena Leilor”, identificand noi afaceri care merita sustinute, dar in general "mizand mai mult pe calitatea umana a candidatilor decat pe potentialul de business si al afacerii propuse". Este pasionat de echitatie, a organizat primul spectacol de teatru ecvestru din Romania si a demarat deja constructia unui centru de activitati recreative, sportive si culturale neconventional, plasat pe DN1. Este beneficiarul proiectului BRIT CAFE realizat de designerii Studio Insign cu Noblesse Interiors.

Dl Mircea Tudor spunea intr-un interviu acordat revistei Business24:

Stim ca ati colaborat cu Noblesse Interiors. Ne puteti spune cum a decurs colaborarea?

Colaborarea a decurs foarte bine. De altfel, Galeriile Noblesse au ajuns in pozitia de realizatori a acestui proiect ca urmare a unei competitii in care au dovedit competente mult peste media din piata romaneasca de profil si in plus, au manifestat ei insisi o creativitate deosebita in propuneri, dublata de o flexibilitate de a aborda diverse stiluri decorative. 

Ce spatiu are cafeneaua si ce elemente speciale au fost folosite pentru amenajarea acesteia?

Cafeneaua ocupa un spatiu de 140 de mp si in ciuda spatiului relativ mic, ofera cateva zone tematice distincte. Avem astfel un colt biblioteca, o zona cu oglinzi, o alta zona a hartilor medievale, una a tablourilor sau a ceasurilor si nu in ultimul rand un bar clasic asa cum l-am gasi in orice antologie a barurilor.

Cat ati investit in Brit Cafe? A fost o idee costisitoare?

Da, a fost o investitie costisitoare, chiar foarte costisitoare, dar ma gandesc ca si Turnul Eiffel a fost scump si totusi francezii l-au facut, asa ca nu am ezitat sa aloc fondurile respective, chiar daca unii pot considera aceasta cafenea ca pe o extravaganta.

De ce ati ales sa implementati proiectul Brit Cafe chiar in Centrul Est European de Cercetare Aplicativa? Aveti in plan dezvoltarea proiectului pe care l-ati inceput?

Asa cum am mai spus, creatia chiar si in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice are nevoie de un cadru si o ambianta care sa o stimuleze, asa ca locul unei cafenele in stil britanic 1900 in Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa mi se pare foarte potrivit, fie si doar pentru ca in aceea perioada Anglia era avangarda progresului stiintific si tehnic al lumii, pastrand aplecarea spre rafinament estetic in arta si ambient.

Desigur ca proiectul este, asa cum bine spuneti, "un inceput" care logic, va fi urmat de dezvoltari ulterioare intr-o dinamica fireasca pentru cei care au permanent o neliniste a cautarii, cercetarii, dezvoltarii si evolutiei.

share

Alte Proiecte