Apartament hotel – implementare a conceptului de coliving
share
Realizarea unui proiect de design interior porneste de la doua aspecte aproape la fel de importante, indiferent ca vorbim de un proiect de design interior HoReCa sau un proiect rezidential: specificul spatiului si tipologia utilizatorilor.
Pana nu demult camerele de hotel erau asociate cu ideea de spatii pasagere, insa proprietarii hotelurilor se reinventeaza constant din dorinta tot mai mare de a oferi mai mult decat niste simple locuri de cazare, ci o experienta placuta si completa, care sa acopere o multitudine de nevoi, din ce in ce mai diversificate, cum ar fi cea de relaxare, somn, lucru, prepararea mancarii etc.
In acest context isi face loc conceptul de coliving, care nu este foarte nou, insa forma sa contemporana a castigat o importanta deosebita in ultimii ani datorita unor combinatii de factori complecsi.
Azi vrem sa povestim despre cum s-a realizat un proiect de design interior in care s-a tinut cont de conceptul de coliving. Arhitectii de interior inSIGN au creat o “mostra” de tip moodboard pentru a oferi o “imagine” a unui astfel de spatiu, apoi a realizat propriu-zis un proiect de design interior pentru un apartamentul unui hotel.

In acest proiect au fost incluse mai multe arii: de somn, relaxare, de lucru, de depozitare, de gatit si luat masa, acestea din urma luand forma unei chicinete. In schema de design s-a tinut cont de tipurile de clienti care au nevoie de astfel de spatii: persoane de business care calatoresc mult si care stationeaza in hoteluri mai mult de 1-2 zile.

Astfel de persoane ajung sa aiba valori in comun si sa impartaseasca aceeasi filozofie. Aceasta tipologie devine din ce in ce mai larga, fapt care a condus la regandirea spatiilor de cazare. Proiectul de design creat de inSIGN s-a bazat pe o serie de idealuri comune: internationalitate, comunitate, coabitare, toate acestea regasindu-se in conceptul de coliving.

Conceptul de amenajare a fost abordat nu ca un punct de sosire, ci ca o continuitate a calatoriei intr-o experienta internationala, reconfortanta.

Spatiul interior se imparte in mai multe zone, cu functii distincte: una de relaxare si somn, amenajata cu pat si spatii de depozitare, un mic loc pentru laptop si lucru, o zona de relaxare de tip living, continuata cu un loc de luat masa (zona de tip bar) si o chicineta, utilata cu strictul necesar.

Toate aceste zone sunt amenajate in stil modern, delimitarea ariilor facandu-se prin culori si mobilier specific. Amenajarea are un aspect unitar obtinut prin cromatica echilibrata si elementele decorative cu iz retro.

In baie regasim acelasi stil de amenajare, spatiul mic fiind pus in valoare prin finisaje inedite si elemente de decor cu impact vizual, cum ar fi corpurile de iluminat.

Mai multe imagini cu acest proiect sunt disponibile in galeria de mai jos.
Arhitectii de interior inSIGN creeaza proiecte de design interior case, proiecte de design interior apartamente, proiecte de design interior hoteluri, proiecte de design interior office-uri, in care abordeaza orice stil de amenajare, de la clasic sau eclectic si pana la concepte de design interior in stil modern sau minimalist.
Echipa Noblesse Group International acopera intreaga paleta de servicii: produse, design interior si proiectare.
PROIECT
Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.