fbpx
SHORLISTED 2015 DESIGN ET AL

Shortlisted la INTERNATIONAL DESIGN & ARCHITECTURE AWARDS 2015 – Studio Insign

Studio Insign este pe shortlist cu doua proiecte importante la concursul International Design & Architecture Awards 2015. Aceasta competitie este organizata la nivel mondial de catre International Design Society si revista britanica “Design et Al”.

Primul proiect a constat in restaurarea superbului Palat Noblesse, o cladire monument istoric de gradul II, situata pe una dintre strazile de renume ale Bucurestiului, strada Sfintilor. Aceasta casa are o istorie impresionanta,  fiind o constructie a secolului XIX, dar care in 1903 primeste o noua infatisare, cuprinzand o serie de detalii in stil eclectic care ii aduc un plus de farmec si unicitate in peisajul bucurestean de atunci. Ne-am implicat activ in toate etapele pe care le presupune restaurarea acestei cladiri de o majora importanta, urmarind restaurarea stucaturilor, a tamplariei, designul interior, amenajarea exterioara, amenajarea gradinii, toate acestea au fost realizate gestionand fiecare dintre aceste operatiuni cu profesionalism, astfel incat proiectul sa fie realizat complet. Managementul de proiect a inclus coordonarea tuturor activitatilor plecand de la cele asociate ingineriei de structura, ingineriei de contructii, mesterilor, pictorilor si intregului personal specializat care a contribuit la aceste rezultate remarcabile.

Vezi mai multe detalii si poze despre proiect AICI.

Cel de-al doilea proiect a fost crearea birourilor Studio Insign, birouri care se afla in cadrul unei cladiri monument istoric din centrul Bucurestiului. Din proiectul 3D amenajare spatii birouri se poate observa ca acestea sunt situate la demisolul cladirii, dar prin buna compartimentare si ambientarea bine gandita, incaperile sunt luminoase. Fiecare dintre cele trei incaperi si sala de discutii sunt decorate in stil industrial design, combinand piese de mobilier semnate de designeri vestiti in intreaga lume. Am optat pentru infuzii de culoare, acestea avand rolul sa tranforme incaperile de birouri in zone unde creativitatea, originalitatea si designul se imbina si se completeaza pentru ca intr-un final sa duca la obtinerea unui spatiu de lucru foarte placut si motivant. O parte dintre pereti sunt imbracati in caramida originala, pe care am restaurat-o, altii sunt tratati in acelasi stil industrial si au finisaje din beton. Pentru a crea o atmosfera primitoare, unii dintre pereti au fost vopsiti in tonuri vesele. Locul accesoriilor si al decoratiunilor pentru pereti a fost luat de rame care contin citate despre designul interior si rolul celor care il practica, dar si de panouri cu proiecte importante din portofoliul nostru. Sala de sedinte, locul unde echipa Studio Insign se intalneste si discuta fiecare proiect pe care il are in lucru, are un aer cozy si, din punct de vedere cromatic, vine in continuarea birourilor.

 

Vezi mai multe detalii si poze despre proiect AICI.