fbpx
Studio Insign Revista Casa Lux, Mai 2012 - despre stilul eclectic reinterpretat

Revista Casa Lux, Mai 2012 – despre stilul eclectic reinterpretat

Stilul eclectic este caracterizat prin eleganta si rafinament. Acesta este reprezentat de o combinatie a elementelor si culorilor moderne cu cele clasice, renascentiste, realizandu-se astfel o fuziune de stiluri si rezultand un „vechi” nou. Stilul eclectic a aparut ca o reactie la stilul clasic original, intr-o epoca inovatoare si mereu in cautare de tendinte noi. Conturat in linii mult mai simple, textile expresive, patternuri moderne si culori glam, acest stil este usor de folosit atat in spatii clasice, precum cladirile istorice, cat si in spatii moderne, chiar inedite ca structura.

 

Studio InSign iti ofera o gama variata de mobilier pentru bucatarii, dining, living si dormitoare, caracteristic stilului eclectic si foarte popular anul acesta. In imaginile de mai jos, iti prezentam o amenajare completa a unei case, realizata in acest stil. Pentru a contura stilul eclectic, designerii nostri recomanda folosirea accentelor de auriu si argintiu, care se pot regasi in detaliile si finisajele de mobilier, precum si textilele cu nuante pastelate si motive florale sau geometrice, dar folosite intr-un context clasic. Definitorii sunt si elementele ce intregesc un spatiu si il personalizeaza; astfel, albul isi asuma proprietatea de nonculoare si isi face simtita prezenta in acest stil, alaturi de culorile bordeaux, verde british, turcoaz si accentele metalice. Partea de finisaje pastreaza tiparul stilistic clasic, cu tapet incadrat in profile decorative, cu modele ale stilului baroc si culori subtile, ce imbogatesc peretii incaperilor. Corpurile de iluminat care nu isi pierd din grandoare si nici din stralucire sunt o alta caracteristica a stilului eclectic, acestea fiind puse in evidenta atat de finisajul lor lucios, cat si de formele somptuoase propuse. in portofoliul firmei noastre se regasesc atat corpuri de iluminat, cat si decoratiuni specifice acestui stil.

 

In continuare, iti prezentam proiectul „New Look”, realizat de echipa studioului de design Studio InSign cu produse din portofoliul Galeriilor Noblesse, proiect care se incadreaza in acest stil eclectic.

 

Citeste intreg articolul AICI.