fbpx

Alegerea culorii in design interior – stabilirea atmosferei si a personalitatii incaperilor

Unul dintre cele mai importante elemente in realizarea unui design interior de succes este alegerea culorilor.

Avand puternice influente psihofizice, avand capacitatea de a creea efecte pozitive sau negative, in cazul in care sunt alese in mod eronat, culorile, au semnificatii, roluri si efecte pe care este foarte important sa le cunoasteti inainte sa demarati stabilirea elementelor de design interior atat ale locuintelor, cat si a spatiilor in care va desfasurati activitatile profesionale.

In cazul in care alegeti sa apelati la designeri de interior profesionisti – pe care Studio Insign vi-i pune la dispozitie – este foarte important sa le puteti comunica acestora atmosfera pe care v-ati decis sa o realizati prin intermediul designului interior, dar si elementele cromatice pe care doriti ca acestia sa le utilizeze, iar impletind experienta si profesionalismul expertilor, cu personalitatea si doleantele dumneavoastra, sa puteti realiza un design interior locuinta sau birou fabulos, care sa va reprezinte.

Astfel, iata cateva semnificatii ale culorilor in ceea ce priveste utilizarea lor pentru realizarea unui design interior:

Alb – aceasta nonculoare semnifica stralucirea, sinceritatea si puritatea, fiind de foarte multe ori asimilata tineretii si frumusetii. In design interior, utilizarea in exces a albului poate induce ideea de raceala, deprimare, chiar, fiind asimilata spatiilor destinate spitalelor. in compozitie cromatica cu culori puternice, vitalizante, are un efect fantastic.

Albastru – aceasta culoare este, de cele mai multe ori, asimilata cerului si a spiritului, recunoscuta pentru efectul sau linistitor, este o culoare ce se preteaza in design interior dormitor, inspirand la odihna si relaxare. 

Galben – culoare asociata caldurii solare, stralucirii si optimismului, se preteaza a fi utilizata in oricare dintre incaperile locuintei sau biroului dumneavoastra. In design interior, recomandat este a fi utilizat o nuanta mai pala de galben, deoarece o nuanta puternica poate avea efecte nedorite precum oboseala, agitatie si frustrare.

Rosu – culoarea care exprima intensitatea sentimentelor, dragostea si energia. Utilizata in exces in elementele care compun ansamblul de amenajare interioara poate creea o stare de agitatie si oboseala. Este recomandat ca in realizarea amenajarilor interioare, culoarea rosie sa nu fie dominanta cromatica, ci sa fie utilizata pentru aevidentia anumite accesorii decorative sau piese de mobilier.

Roz – culoare care simbolizeaza feminitatea si natura, prin asocierea cu florile, este utilizata cu precadere pentru amenajare interioara camera de fetite. Efectul calmant si relaxant al acestei culori este recunoscut si demonstrat.

Verde – asimilata armoniei, prospetimii si calmitatii, aceasta culoare este simbolul naturii, oferind incaperilor in care este utilizata energie, pozitivism si relaxare.

Violet – reprezentand bogatia, creativitatea si gratia, aceasta culoare este asimilata nobilimii, regalitatii, intelepciunii si spiritualitatii. Utilizarea cea mai frecventa in realizarea proiectelor de amenajare interioara este la decorarea camerelor fetitelor, dar este ideala pentru a creea o atmosfera distinsa si eleganta in camera de zi.

Astazi am adus in prim plan o parte din paleta ofertanta si plina de simboluri a culorilor utilizate in realizarea celei mai potrivite atmosfere prin intermediul elementelor de design interior, vom continua acest periplu prin fantastica lume a simbolisticii, oferindu-va elementele care sa va ajute sa luati o decizie in ceea ce priveste stilul de amenajare interioara care vi se potriveste in totalitate.

Simtul artistic, experienta, profesionalismul si dedicarea specialistilor Studio Insign sunt elemente care garanteaza rezultatul exceptional, cu atmosfera perfecta, pe care doriti sa o redati locuintei dumneavoastra prin design interior.

Va asteptam la Studio Insign, unde va veti putea consulta cu cei mai de exceptie profesionisti in domeniul amenajarilor interioare, care vor realiza pentru dumneavoastra proiecte 3D, oferindu-va cea mai realista imagine a conceptului de design interior pe care il doriti, urmand apoi sa il puna in practica, respectand cele mai mici detalii.