fbpx

Stilul mediteranean

Dacă vă doriţi interioare care să aducă în permanenţă aminte de mare, care au un aer reconfortant stilul de amenajare care vi se potriveşte este cel mediteranean. Designerii Studio Insign spun că acesta este originar din zona de nord a Mediteranei şi se regăseşte cu precădere în ţări precum Spania, Italia sau Grecia.

Acest stil se caracterizează prin utilizarea de elemente naturale precum piatră, mozaic sau marmură. Din punct de vedere cromatic, în stilul mediteranean predomină culorile marine, accentele de albastru, turcoaz, dar şi cele solare precum galben, orange în combinaţie cu corai în combinaţie cu alb strălucitor. Designerii Studio Insign recomandă ca pereţii locuinţei să fie vopsiţi în alb, iar accesoriile să fie în nuanţe puternice, accentuate. Pentru un plus de farmec, este indicat ca unul dintre pereţi să fie placaţi cu piatră naturală. Mobilierul este din lemn natural, deschis la culoare sau în nuanţa naturală, în combinbaţie cu fierul forjat.

Pentru placările podelelor se pretează foarte bine teracota, marmura sau mozaicul. Întreaga amenajare trebuie să emane un aer relaxat, reconfortant. Tocmai de aceea, pattern-urile materialelor textile utiliyate în interiorul casei trebuie să fie cât mai simple, la fel şi decorul care este indicat să fie cât mai aerisit. Printre cele mai indicate accesorii se numără piese realizate din ceramică, brony, alamă, fier forjat, scoicile, decoraţiunile de inspiraţie maritimă şi plantele precum măslinii sau portocalii pitici. Designerii Studio Insign sunt de părere că există locuinţe care sunt decorate integral în acest stil, dar şi altele care au doar influenţe în stil mediteranean.

foto: Galeriile Noblesse

Anca Ghiorghiu