fbpx

Stilul marinăresc

Acest stil este in vogă atât în fashion, cât şi în amenajările interioare. Şi, într-adevăr, cui nu i-ar plăcea să aducă marea în locuinţa sa şi să se bucure de farmecul atmosferei maritime zi de zi? Designerii Studio Insign spun că stilul marinăresc se poate obţine fie cu ajutorul accesoriilor care reprezintă elemente maritime, precum ancore, timone, felinare şi scoici, fie prin mobilier. Stilul marinăresc este ideal pentru cei pasionaţi de yachting care au posibilitatea să recreeze ambientul de pe navă şi în propriile locuinţe, dar şi pentru toţi cei care iubesc marea.

Nuanţele predominante sunt alb, nisipiu şi albastru, cu uşoare accente de roşu, iar texturile trebuie să fie fluide, amintind de briza mării. Pereţii pot fi îmbrăcaţi în lambriuri de lemn exotic, iar mobilierul va fi realizat din lemn din aceleaşi esenţe rare, lăcuit, cu simboluri marinăreşti drept accesorii. Nodurile marinăreşti, plasele stilizate care le imită pe cele originale, corpurile de iluminat asemenea felinarelor de la bordurile navelor nu pot lipsi din acest decor. Este foarte important ca interioarele să fie cât mai luminoase, pentru a sugera şi mai bine ideea de mare, de spaţiu vast.

Cum din ce în ce mai multe persoane sunt pasionate de yachting, producătorii de mobilier au creat piese care sunt imitaţii la scară mică a navelor. Există şi game destinate camerelor de copil, extrem de practice, şi care vor transforma încăperile celor mici într-un adevărat univers marinăresc. Stilul marinăresc este un stil care nu se pretează doar vara, iar cei care vor opta pentru o astfel de manieră de decorare se vor bucura de un interior în trend foarte mult timp.

Foto: Galeriile Noblesse