fbpx

Stilul industrial

Stilul industrial este pe placul nonconformiştilor, al celor cărora le plac asocierile de obiecte inedite, industriale alături de materiale inovatoare sau tradiţionale. Acest stil poate fi utilizat pentru orice încăpere a locuinţei, designerii Studio Insign recomandându-l atât pentru case originale, dar mai ales pentru spaţii publice, precum pub-uri, cafenele, boutique-uri.

Pereţii pot fi îmbrăcaţi parţial în cărămidă, pot avea tencuiala la vedere sau pot fi uşor scorojiţi, cu un aspect nefinisat. Dacă, însă, locuiţi într-o casă nouă şi vă doriţi o amenajare în acest stil, puteţi opta pentru tencuieli care au un aspect uzat şi nefinisat şi pentru placări realizate asemenea unor colaje de ziare şi fotografii. Acestora, pentru a obţine un stil industrial autentic, le trebuie alăturat un mobilier în acelaşi stil. Piese vintage, alături de cele care par că tocmai au fost aduse din uzine sau fabrici, elemente cu un aer modern combinate cu cele vechi sunt ideale pentru întregirea aspectului industrial.

Din punct de vedere cromatic, acest stil este unul destul de anost, predominând cenuşiu şi brun, însă designerii studioului de design interior Studio Insign recomandă tonurile calde aduse în interior prin intermediul accesoriilor, textilelor şi al plantelor. Un stil industrial poate părea destul de masculin, astfel încât designerii au ales să îl reinterpreteze, adăugând piese cu un aer uşor feminin pe care nu te aştepţi să le descoperi în acest tip de decor, devenind industrial chic.

Designerii Studio Insign recomandă obiectele care pot fi reciclate pentru a fi utilizate în stilul industrial. Indiferent dacă vorbim de sticle vechi, uşor prăfuite, instalaţii, scaune din metal ruginit, mese vechi , aparate radio uzate, acestea se dovedesc adevărate statement-uri într-un proiect de amenajare în stil industrial. Există, însă, persoane care iubesc acest stil, dar nu doresc să aibă în locuinţa lor obiecte vechi. Tocmai de aceea, numeroase firme internaţionale şi designeri de renume au creat obiecte în acest stil. Otelul, lemnul, cărămida şi materialele inovatoare precum panourile din răşină sau Corianul sunt elementele care trebuie mixate pentru a se ajunge la o amenajare originală şi unică în stil industrial sau industrial chic. Designerii Studio Insign pot amenaja o locuinţă sau un spaţiu public în acest stil dispundând de o gamă variată de produse şi finisaje de la principalii parteneri, Galeriile Noblesse.

foto: Galeriile Noblesse