fbpx

Stilul Hollywood Regency

Momentul în care designerii din perioada de aur a Hollywood-ului precum William Haines şi Dorothy Draper au încurajat vedetele din acele timpuri, dar nu numai, să îşi decoreze casele cu numeroase accesorii strălucitoare şi ieşite din tipare, de pe platourile de filmare, marchează apariţia unui nou stil şi anume Hollywood Regency. Acesta a fost îndrăgit atât de actriţa Joan Crowford, cât şi de prima doamna Nancy Reagan, ceea ce indică faptul că timp de foarte mulţi ani a fost un stil actual. Designerii Studio Insign spun că acesta este în continuare un stil adoptat în amenajări, fiind perfect pentru locuinţele cu suprafeţe generoase, dar şi pentru cluburi sau restaurante. Este un stil elegant, care iese în evidenţă.

Descris de către specialiştii în design internaţionali ca „over the top”, stilul Hollywod Regency, deşi apărut în 1930, este în permanenţă reinterpretat. Echipa de la Studio Insign explică faptul că detaliile sunt extrem de importante, tocmai de aceea accesoriile trebuie să arate impecabil. Printre cele mai îndrăgite şi utilizate în acest stil sunt corpurile de iluminat cu numeroase cristale, lampadarele, dar şi acelea care seamană cu sistemele de iluminat de pe platourile de filmare. Stilul Hollywood Regency înseamnă, de fapt, transformarea locuinţei într-o piesă de expoziţie. Pentru un look original, în interior trebuie să fie mobilier lucios şi accesorii glossy. Totul trebuie să emane lux şi eleganţă, iar fiecare piesă sau element de decor să aibă un spaţiu al său unde să fie foarte bine pus în evidenţă. Pentru un aspect autentic, designerii spun că ar trebui integrate oglinzi cu rame elaborate şi fotografii cu staruri ale cinema-ului.

Designerii Studio Insign spun că stilul acesta este, de fapt, un mix de mai multe alte stiluri, regăsindu-se în interioarele Hollywood Regency elemente art deco, clasice, de inspiraţie grecească, etc. Este important cum sunt combinate pentru ca interiorul să arate original şi să emane lux, tocmai de aceea este bine să apelaţi la ajutorul specialiştilor când luaţi decizia să amenajaţi o casă sau un spaţiu public în stilul Hollywood Regency.

foto: Galeriile Noblesse

Anca Ghiorghiu