fbpx

Stilul High-tech

Stilul high-tech este cunoscut şi ca modernism târziu sau expresionism structural care a apărut în anii ’70, încorporând elemente industriale high-technology, iar după 1980 arhitectura high-tech a devenit şi mai greu de distins faţă de cea post-modernă. Designul de interior high-tech este popular şi utilizat în multe interioare, designerii Studio Insign utilizându-l în unele dintre proiectele de amenajări interioare.

Metalul, sticla, oţelul şi diferite tipuri de plastic sunt elementele de nelipsit din încăperile amenajate în stil high-tech. Aerul pe care îl emană un interior în acest stil este uşor auster şi foarte simplu, extrem de funcţional, cu linii simple şi drepte. Materialele inovatoare sunt de asemenea utilizate în stilul high-tech, tocmai pentru a spori şi mai mult ideea de noutate şi tehnologie. Mesele sunt rectangulare sau rotunde, din sticlă sau fibre plastice, cu scaune din metal sau plastic, cu multe obiecte create special pentru un interior anume.

Designerii Studio Insign ne sfătuiesc să apelăm la acest stil dacă dispunem de camere spaţioase, luminoase, unde încăperile sunt separate cu ajutorul sticlei sau a corpurilor de mobilier cât mai simplificate din punct de vedere al designului. Corpurile de iluminat cu forme atipice, cu halogen, contribuie la obţinerea unui astfel de look, la fel şi canapelele sau piesele de mobilier care au încorporate sisteme audio sau spaţii destinate gadget-urilor.

Designerii Studio Insign recomandă acest stil şi îl utilizează în diferite amenajări deoarece este un stil permisiv, care poate fi folosit atât în locuinţe, cât şi la spaţii publice.

Foto: Galeriile Noblesse

Anca Ghiorghiu