fbpx

Stilul exotic

Designerii de la Studio Insign va prezinta in aceasta lectie principalele caracteristici ale stilului exotic, sperand sa va duca cu gandul spre nostalgicele vacante exotice.

Acest stil este unul din trendurile actuale , iar cei care îl preferă au de unde alege piese de mobilier integrabil în orice fel de amenajare. Rattanul, bambusul şi zambila de apă sunt fibrele naturale utilizate la fabricarea mobilierului exotic. Designerii noştri demonstrează că acesta este perfect atât pentru interior, cât şi pentru exterior, dar există o condiţie care trebuie respectată, şi anume piesele de mobilier trebuie să fie însoţite de accesorii şi finisaje din aceleaşi fibre naturale. Din punct de vdere cromatic, stilul exotic se caracterizează prin utilizarea nuanţelor calde, de la pământiu până la crem specifice zambilei de apă sau bambusului, dar şi a celor vivante, precum verde, coraile, galben, roşu, nuanţe ideale pentru accesorii. Pentru că acest stil este unul inspirat de natură, din amenajare nu trebuie să lipsească accesoriile care să completeze aspectul conferit de mobilier. Pentru un interior exotic nu sunt suficiente doar piese de mobilier în acest stil, ci întreaga încăpere trebuie să fie decorată astfel.De aceea designerii de la Studio Insign va recomanda pe pereţi să existe picturi sau imagini de fundal reprezentând animale, plante şi simboluri din China sau India. Podelele sunt, de cele mai multe ori, din lemn, iar pentru un astfel de stil se pretează doar mobilier de calitate superioară. Cum în sezonul cald se petrece mai mult timp pe terasă sau în grădină, specialiştii internaţionali în design au creat piese care pot fi integrate perfect afară, creând o atmosferă intimă şi în acelaşi timp elegantă. Deoarece sunt foarte bine tratate, acestea nu se deteriorează şi, la finalul verii, pot fi mutate cu uşurinţă în living, sau în zona de recreere a casei.

Acest stil este iubit chiar si de mari designeri internationali care creeaza piese de design pentru marile branduri internatioanle. Designeri precum Patricia Urquiola sau Rodolfo Dordoni au creat pentru Kettal sau Moroso o serie de colecţii care farmecă prin combinaţia de materiale şi aspect. Toate piesele de mobilier sunt realizate din aluminiu, fibre sintetice şi textile, dar aspectul este unul extrem de natural. Avantajul unui astfel de mobilier este rezistenţa crescută la intemperii, fiind ideal pentru exterior. Însă, acestei caracteristici i se alătură designul exclusivist al fiecărei piese care poartă semnătura celebrilor designeri. Sunt promovate forme moderne, arhitecturale, sinuoase care se pretează unui interior modern. Indiferent dacă se optează pentru o decorare modernă sau clasică, aceste piese îşi vor găsi uşor locul în interiorul locuinţei. În cazul în care vă doriţi un living exterior, amenajat pe terasă sau în grădină, veţi constata că piesele se mută extrem de uşor dintr-un loc în altul fiind foarte uşoare. Acesta este un alt avantaj al materialelor neconvenţionale utilizate. Spre deosebire de fibrele naturale-bambus, zambilă de apă, teak-piesele de mobilier din fibre sintetice pot fi fabricate în toate culorile, în acest fel putând fi integrate cu uşurinţă oriunde.

Ana Apriotesei

Foto: Galeriile Noblesse