fbpx

Stilul clasic reinterpretat

Acest stil este caracterizat prin eleganta si rafinament. Acesta este reprezentat de o combinatie a elementelor si culorilor moderne cu cele clasice, renascentiste, realizandu-se astfel o fuziune de stiluri si rezultand un „vechi” nou.

Stilul clasic reinterpretat a aparut ca o reactie la stilul clasic original, intr-o epoca inovatoare si mereu in cautare de tendinte noi. Conturat in linii mult mai simple, textile expresive, patern-uri moderne si culori glam, acest stil este usor de folosit atat in spatii clasice precum cladirile istorice, cat si in spatii moderne, chiar inedite ca structura.

Designerii de la Studio Insign considera ca acest stil este foarte popular si anul acesta. Pentru a contura acest stil , designerii recomanda folosirea accentelor de auriu si argintiu, care se pot regasi in detaliile si finisajele de mobilier, precum si textilele cu nuante pastelate si motive florale sau geometrice, dar folosite intr-un context clasic. Definitorii sunt si elementele ce intregesc un spatiu si il personalizeaza, astfel albul isi asuma proprietatea de nonculoare si isi face simtita prezenta in acest stil alaturi de culori ca bordeaux, verde british, turquoise si accente metalice. Partea de finisaje pastreaza tiparul stilistic clasic, cu tapet incadrat in profile decorative, cu modele baroce si culori subtile, ce imbogatesc peretii incaperilor.

Corpurile de iluminat care nu isi pierd din grandoare si nici din stralucire sunt o alta caracteristica a stilului eclectic, acestea fiind puse in evidenta atat de finisajul lor lucios, cat si de formele somptuoase propuse.

Proiectul nostru New Look, realizat de echipa studioului de design Studio Insign cu produse de la Galeriile Noblesse, se incadreaza in acest stil .

Ana Apriotesei

Foto: Galeriile Noblesse