Stilul britanic
Mai actual ca oricând, stilul britanic este prezent atât pe catwalk, cât şi în amenajările interioare. Deşi este un stil cu vechime, acesta este veşnic în trend, fiecare an însemnând pentru clasicul british o reinterpretare şi o adaptare la cerinţele vieţii moderne. Chiar dacă vorbim de amenajări din secolul XVIII sau de cele din secolul nostru, stilul britanic este uşor de recunoscut, fiind inconfundabil.
Designerii Studio Insign ne arată care sunt trăsăturile acestuia şi cum se poate obţine un interior britanic. Este foarte important ca toate piesele alese să formeze un tot unitar şi să recreeze atmosfera unui interior original British, să fie „cozy” şi elegant în acelaşi timp. Detaliile sunt extrem de importante pentru acest stil, ele fiind cele care completează decorul, tocmai de aceea materialele utilizate trebuie să fie de cea mai bună calitate, cele mai utilizate fiind lemnul şi textilele din materiale naturale. Combinaţia dintre acestea conferă acel sentiment de interior primitor şi confortant.
Un prim element definitoriu pentru stilul britanic îl constituie holul. Acesta este amenajat cu mare atenţie, mobilierul fiind din lemn în nuanţe naturale şi detalii cu ornamente şi coloane cu capiteluri în stil corintic, doric şi ionic, cu frize, ancadramente şi basoreliefuri. Pentru podele este utilizat lemnul cu aspect uşor vintage, asemenea podelelor, iar pereţii fie sunt îmbrăcaţi în boiserie, fie în tapet . Pentru ca amenajarea in stil britanic să fie originală, la ferestre trebuie utilizate draperii brodate, cu printuri florale.
Gama cromatică este una temperată, cuprinzând kaki, bleumarin, verde, maron, îndulcite de culori diafane. Stilul britanic, prin strictetea sa şi prin liniile bine definite, pare a fi un stil masculin, însă acest lucru este departe de adevăr, fiind ideal şi pentru firile romantice şi feminine.
Piesele de mobilier, printre care se numără canapeaua statement Chesterfield, sunt din lemn masiv, cu un design bine definit, cu tapiţerii din piele şi textile, fiind însoţite de accesorii. O lunetă, un glob pământesc, nişte elemente specifice vânătorii şi nelipsitul print în carouri sunt elementele specifice decorului în stil british. Zona pentru servirea ceaiului, dedicată socializării şi biroul sunt două zone importante ale casei. Cel din urmă este spaţiul dedicat gentleman-ului britanic. Mobilier din lemn masiv, scaunele îmbrăcate în piele şi draperiile din ţesături grele sunt elementele care definesc biroul în stil britanic.
În concluzie, stilul British se caracterizează prin sobrietate, zonele de living având mese din lemn masiv, iar dormitoarele sunt decorate elegant şi cu mult stil. Elementele decorative simple, geometrice, cu intarsii din lemn sau bronz sunt mărci ale acestuia. Textilele pot fi in dungi, caroiaje, flori mici – de obicei aurii pe fundal verde, albastru, mustar si bordeaux. Designerii Studio Insign şi Galeriile Noblesse au realizat o serie de proiecte în stil british, printer care se numără Brit Cafee şi British Cozy.
Foto: Galeriile Noblesse