fbpx

Sfeşnicele, elemente cheie în obţinerea unei atmosfere interioare feerice

Neglijate de unii dintre noi sau considerate elemente uşor demodate, sfeşnicele sunt, de fapt, elemente de nelipsit atunci când încercăm să personalizăm un interior creând o atmosferă elegantă şi intimă. Designerii Studio Insign recomandă aceste accesorii atât pentru momentele în care amenajaţi o masă de gală cât şi pentru diferite camere precum living, dining, dormitor sau chiar şi în băi pentru o atmosferă intimă. Există sfeşnice cu mai multe braţe sau cu unul singur, fiind fabricate din alamă, porţelan, cupru, bronz, lemn, sticla, cristal, etc. Adevărate opere de artă, acestea se dovedesc a fi, de foarte multe ori, acele detalii care fac diferenţa dintr-o amenajare obişnuită şi una specială. De cele mai multe sunt utilizate la decorurile de masă şi trebuie să fie în acelaşi stil cu vesela şi cu mobilierul din camera unde sunt amplasate.  

Deoarece se poartă iar culorile puternice la interior, designerii Studio Insign recomandă ca lumânările să fie cât mai colorate, dar să nu iasă din cromatica de la interior.  Dar moda de a folosi sfeşnice la interiorul casei nu este ceva nou,  ea datând de secole, însă scopul lor practic, acela de a lumina o încăpere, a fost eliminat, rămânând doar funcţia estetica. Tocmai de aceea noile sfeşnice au forme din ce în ce mai elaborate, cu diferite detalii sau sculpturi, în diferite stiluri, de la cel clasic, la cel modern, reinterpretat, fiind, astfel, foarte simplu de integrat în orice ambient. 

Dacă vă decideţi să utilizaţi sfeşnice la amenajarea mesei, nu uitaţi că dimensiunea acestora este strict influenţată de lungimea mesei, nefiind indicat să folosiţi accesorii mari, când masa este mică pentru că vor obstrucţiona vederea între comeseni.  Sfeşnicele se amplasează, în general, înspre laturile mesei, iar dacă este vorba de o masă rotundă, vor fi poziţionate în centru.

Foto: Galeriile Noblesse