fbpx

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

 

Dormitorul a devenit locul unde, în sfârşit, după o zi agitată, reuşim să ne regăsim, să ne relaxăm şi bineînţeles să ne odihnim. Dormitorul trebuie să fie o oază de linişte, ar acest lucru este posibil doar dacă este bine amenajat. În niciun caz nu este indicat să aveţi în dormitor un amalgam de haine, de obiecte, ci acesta trebuie să fie ordonat şi organizat corespunzător. Probabil că vă gândiţi că nu aveţi unde să vă ţineţi hainele şi de aceea faceţi un compromis şi le depozitaţi pe unde apucaţi, inclusiv în dormitor. Ei bine, noi vă oferim nişte soluţii pentru ca dormitorul să arate impecabil, lucru ce va duce cu siguranţă la un somn mai bun şi la o stare de spirit pozitivă. Un prim pas este să măsuraţi camera şi să stabiliţi care sunt necesităţile dumneavoastră. 

Dacă aveţi o casă de dimensiuni reduse, este sigur că vă trebuie spaţii de depozitare, dar dacă nu sunt bine gândite, veţi încărca vizual camera. Cea mai bună soluţie este să optaţi pentru un mobilier multifuncţional. Patul să fie prevăzut cu sertare ascunse  unde să puneţi lenjeria, alegeţi tabureţi care pot fi folosiţi şi pe post de cutii de depozitare, si optaţi pentru un dressign bine compartimentat şi cât mai mare. Chiar şi aşa, având măsurile camerei, veţi şti cat spaţiu trebuie să lăsaţi între piesele de mobilier şi cum să le amplasaţi pentru a lăsa şi spaţii goale. Se ştie că există terapie prin culoare, iar aceasta se plaică şi când vine vorba de dormitor. 

Există tonuri care favorizează odihna, altele care conduc la o stare psihică mai bună sau culori care conferă energie. Atenţie, însă, nu puteţi pune culori energice în dormitor pentru că efectul nu va fi cel scontat. Ca atare, este indicat să vopsiţi pereţii în tonuri de bleu cald, crem, grej, bej, verde pal pentru că acestea, conform numeroaselor studii, influenţează un somn profund şi odihnitor.  Dacă dispuneţi de spaţiu, puteţi să amplasaţi în dormitor o măsuţă de toaletă, un fotoliu comod sau o banchetă la picioarele patului.

Studio Insign vă stă la dispoziţie cu servicii personalizate de design interior pentru a avea o casă de vis, perfect amenajată. 

 

sursa foto: www.houzz.com