fbpx

Profilele decorative, elemente necesare oricarui interior

Profilele decorative sunt elemente arhitecturale care pot fi utilizate la exteriorul sau interiorul locuinţei pentru a-i conferi acesteia un aer personal, dar şi pentru a ascunde mici imperfecţiuni ale pereţilor sau diferite cabluri electrice.

Materialele din care sunt fabricate sunt diverse, existând profile decorative din spumă de polistiren extrudat şi expandat, poliuretan sau polimer. Specialiştii susţin că profilele din poliuretan sau polimer sunt mult mai rezistente şi performante decât cele din polistiren. Din categoria de profile decorative fac parte plintele, cornişele, scafele, brâurile decorative, rozetele şi coloanele. Designerii Studio Insign utilizează profile decorative în proiectele lor şi consideră că este foarte importantă calitatea şi armonizarea acestora cu stilul locuinţei. Plintele decorative sunt utilizate pentru a delimita pardoseala de pereţi,scoţându-i în evidenţă, iar cornişele sunt aplicate la îmbinarea dintre pereţi şi tavan. Profilele decorative pentru tavan pe lângă rolul lor estetic au şi unul practic pentru că maschează cablurile şi eventualele fisuri. Simple sau cu diferite modele încrustate, aceste profile pot completa într-un mod personal decorarea locuinţei. În cazul în care trebuie să delimiteze două zone ale aceluiaşi perete, designerii Studio Insign recurg la ajutorul brâurilor decorative din poliuretan şi polimer.

Calitatea superioară a materialelor permite vopsirea în diferite nuanţe şi curăţarea lor, în acest mod fiind uşor de integrat în amenajări cu diferite teme şi stiluri. Lumina ambientală este importantă într-un decor şi sistemele de iluminat sunt din ce în ce mai inovatoare. Există profile decorative pentru scafe care se montează împreună cu neoane, spoturi sau diverse instalaţii de lumină, ascunzându-le, iar în acest fel încăperea este inundată de o lumină difuză care va spori farmecul designului interior şi va conferi mai multă intimitate încăperii.

În cazul în care se doreşte ascunderea stâlpilor, ţevilor sau a nişelor, designerii Studio Insign recomandă coloanele. Acestea sunt elemente decorative care vor transforma radical spaţiul unde sunt amplasate, conferindu-i acestuia un plus de eleganţă. La fel ca toate profilele decorative, sunt uşor de montat şi pot fi vopsite în nuanţa dorită cu vopsea pe bază de apă.

foto: Galeriile Noblesse