fbpx

Peretii din oglinzi sunt din nou in trend

Designerii Studio Insign utilizează în foarte multe dintre amenajări pereţii îmbrăcaţi în oglinzi. Acesta este un element de design care schimbă în totalitate aspectul camerelor. Fie că este vorba de încăperi mici sau de holuri lipsite de lumina naturală, oglinzile se dovedesc soluţia ideală pentru a mări spaţiul. Pe lângă acest efect, poziţionarea corectă a oglinzilor pe unul dintre pereţi poate duce la repetarea de accente de culoare şi de schimbarea totală a aspectului camerei.

Designerii Studio Insign utilizează oglinzile pentru a spori efectul pe care îl are amenajarea, pentru a accentua stilul amenajării şi pentru a pune în evidenţă anumite decoraţiuni care se reflectă în oglinzi. Există oglinzi faţetate şi oglinzi învechite. Cele faţetate au marginile finisate, uşor teşite şi pot fi utilizate atât pentru a îmbrăca un perete întreg, cât şi pentru a realiza diferite forme geometrice. Oglinzile învechite au un aspect, aşa cum o indică şi denumirea, uşor vintage.

Aspectul se obţine prin vopsirea spatelui oglinzilor. Acestea pot fi utilizate în combinaţie cu oglinzi înrămate pentru un plus de farmec. Designerii noştri spun că este foarte important să ştiţi exact ce obiecte se vor reflecta în oglinzi pentru ca efectul obţinut să fie cel dorit. În funcţie de amanajare, oglinzile care îmbracă pereţii pot fi marcate de rame sau ancadramente.

De asemenea, oglinzile pot fi utilizate şi pentru tavan, nu doar pentru pereţi. Efectul este unul de luminozitate sporită şi de mărire a camerei. În perioada anilor ’70-’80, pereţii şi tavanele din oglinzi erau la modă, după care a urmat o perioadă când designerii au renunţat la aceste detaliul de design. Oglinzile sunt din nou în trend, fiind perfecte atât pentru amenajări modenre, cât şi clasice. Deşi cea mai simplă metodă de aplicare a oglinzilor pe un perete este lipirea cu un adeziv puternic, specialiştii nu o recomandă deoarece în cazul unui cutremur, pereţii vor „lucra”, iar oglinda se va sparge devenind un real pericol. Este indicată ancorarea acesteia de perete cu ajutorul unor cleme speciale foarte rezistente.

Foto: Galeriile Noblesse