Pasmanteria pentru perdele si utilitatea acesteia
În unele cazuri, când privim o încăpere în ansamblu, constatăm că ceva lipseşte, deşi camera este bine decorată şi accesorizată. Ei bine, designerii Studio Insign ne lămuresc şi ne spun că este vorba de lipsa pasmanteriei de la perdele. Fără aceste detalii care chiar fac diferenţa, perdelele şi draperiile vor arăta anost, însă cu ajutorul panglicilor în diferite culori şi materiale, a dantelelor şi a şnururilor, aspectul general al camerei se va îmbunătăţi. Mai mult, pasmanteria pune în evidenţă perdeaua şi modelul acesteia.
În funcţie de lungimea perdelei sau a draperiei veţi alege şi modalitatea de prindere a acestora cu ajutorul pasmanteriei. Dacă aveţi o perdea dintr-o singură bucată, indicat este să o prindeţi la mijlocul ferestrei. În cazul în care perdeaua sau draperiile sunt din două secţiuni, puteţi prinde fiecare dintre acestea cu ajutorul panglicilor sau a şnururilor care se fixează într-un suport din perete sau care se leaga în jurul fiecărei dintre aceste două bucăţi.
Designerii Studio Insign spun că pasmanteria pentru perdele poate fi din mătase, satin, fibre naturale, etc. Fie că vorbim de panglici sau de şnururi, modelele şi gamele cromatice ale acestora sunt infinite. De exemplu, există variante brodate cu dantelă sau cu mărgele, altele sunt din materiale imprimate, există şi modele simple, alegerea şi combinarea lor fiind apanajul designerilor de interior care pot da frâu liber imaginaţiei. În cazul şnururilor pentru perdele, cele mai frumoase sunt cele care au şi ciucuri mari deoarece ajută la obţinerea unei atmosfere romantice. Este foarte important ca în cazul perdelelor a căror prindere se realizează în lateralul ferestrelor să optaţi pentru sisteme interesante care se fixează pe pereţi, astfel încât să completaţi perfect aspectul camerei.
Foto: Galeriile Noblesse