fbpx

Panourile din Dacryl

Designerii studioului de design interior Studio Insign utilizează în proiectele lor de amenajare case materiale inovatoare, care să confere interioarelor un aer modern şi original. Un astfel de material este Dacryl – o răşină acrilică. De foarte multe ori, este comparat cu sticla, dar cântăreşte mai puţin decât aceasta şi este de 10 ori mai rezistent la şocuri.

De asemenea, rezistă foarte bine la aceţiunea apei sau a diferitelor elementelor chimice, acest lucru indicându-l ca un material foarte bun pentru placări exterioare. Dacryl-ul poate fi prelucrat asemenea lemnului, iar la temperaturi cuprinse între 160 şi 180 de grade poate fi modelat. Acest material disponibil prin partenerii noştri direcţi, Galeriile Noblesse, este livrat sub formă de panouri de 2000x1250mm şi o grosime între 2 şi 30 mm.

Dacryl a fost iniţial utilizat doar în domeniul designului de mobilier, dar mai nou este folosit şi la placări în spaţii rezidenţiale, dar şi în spaţii precum spitale sau clinici medicale. Dacryl-ul este un material transparent, leger, ideal pentru inovaţie şi creaţie, devenit în scurt timp materialul de referinţă pentru designeri şi arhitecţi. Designerii Studio Insign au utilizat panouri din Dacryl în proiectul Casa Design Oxford la placarea unuia dintre pereţii livingului şi la parapetul scării. Astfel, spaţiul este armonios decorat, obţinându-se o amenajare exclusivistă, care iese în evidenţă prin design.

Foto: Galeriile Noblesse

Octav Roman