fbpx

Panourile decorative din răşină

Designerii Studio Insign au constatat că din ce în ce mai frecvent se întâlnesc cu cerinţe ale clienţilor de a decora băile şi bucătăriile în moduri originale. Acest lucru presupune ca pereţii să nu mai fie placaţi exclusiv cu faianţă sau mozaic, iar designerii noştri recomandă panourile decorative din rasina.

Acestea sunt tratate pentru a rezista la umiditate crescută, fiind perfecte pentru băi, piscine sau chiar şi saune. Mai mult, aceste panouri decorative din răşină sunt indicate şi pentru exterior, atât pentru spaţii publice, cât şi private, fiind rezistente diferitelor condiţii climaterice. Aceste panouri au fost create pentru a veni în întâmpinarea celor care îşi doresc să înfrumuseţeze diferite spaţii în care, în mod normal, nu pot fi amplasate opere de artă, cum ar fi exteriorul sau balcoanele clădirilor, puntea yachturilor sau a navelor de croazieră, bazinele fântânilor arteziene, etc.

Chiar dacă sunt expuse la temperaturi scăzute, umezeală sau vânt, proprietăţile şi durabilitatea acestor panouri rămân neschimbate. Panourile sunt formate din doua folii de polietilenă şi aluminiu peste care se imprimă sau se pictează orice desen, acesta fiind îmbunătăţit şi completat cu diferite vopsele acrilice şi pigmenţi cu reflexe metalice, peste care se pune o foiţă transparentă din răşină epoxidică rezistentă la umiditate. Aceasta este pusă manual, fiind nevoie de foarte multă îndemânare. Mai mult decât atât, aceste panouri au rolul de a proteja fonic încăperea unde sunt amplasate.

Aceste panouri pot fi de diferite grosimi, iar modelele pot fi alese de către clienţi, existând posibilitatea ca multe dintre elemenete să fie realizate în relief, pentru un plus de farmec. Panourile decorative pot fi amplasate cu ajutorul unor adezivi şi, pentru a fi întreţinute, sunt necesare substanţe fără abrazivi, dar nu este nevoie de detergenţi aparte, ci sunt perfecţi cei care există deja pe piaţă. Panourile pot fi amplasate atât în zonele cu trafic intens şi umiditate, cât şi în zonele convenţionale, precum living, domitor, holuri ca sa completeze ambientul. Din punct de vedere al dimensiunii, acestea pot fi de orice mărime, asemenea unui tablou sau cât un perete.

Foto: Galeriile Noblesse

Octavian Roman