fbpx

Interioare industrial vintage- idei de amenajare

 

Stil vintage sau industrial? Noi va sfatuim sa incercati industrial vintage, un curent care are din ce in ce mai multi adepti la scara internationala. Aceasta combinatie inedita de piese cu un aspect industrializat, cu forme usor necizelate care par ca tocmai au fost scoase din fabrica, cu elemente cu un look romantic, specifice anilor ’40-’60 este un nou trend in materie de design interior. Acest stil se preteaza oricarui interior, indiferent daca este vorba de un apartament sau de o casa. Atunci cand adaugati tuse vintage unui interior, atmosfera amenajarii se schimba, devenind unica.

Pentru ca un interior sa fie decorat corespunzator in stil vintage, este necesar sa contina o serie de elemente cu patina timpului. Unele pot fi achizitionate de la targurile de antichitati, dar, o data cu instaurarea ca trend a acestui stil, producatorii internationali de mobila, finisaje si accesorii au creat colectii care sa il reflecte. Scaune din metal al caror suport seamana cu niste suruburi imense, mese din lemn cu picioare metalice care au fost tratate ca si cum ar avea pete de rugina, pereti din caramida, masute de cafea facute din roti de bicicleta, corpuri de iluminat inspirate de cele folosite in fabrici- acestea sunt doar cateva dintre elementele care va vor ajuta sa va decorati casa in stilul industrial vintage.

Daca, insa, va doriti un look un pic mai rafinat, puteti pastra doar cateva dintre elementele mentionate mai sus pe care sa le combinati cu piese chic, cum ar fi lampadare, decoratiuni in culori pastelate, canapele cu flori, etc. Poate vi se pare ciudata aceasta alaturare, insa, daca este realizata de un designer de interior, cu siguranta va fi creat un tot unitar armonios.

Produsele din imagini se gasesc la Galeriile Noblesse: Meet-Babes.com