fbpx

Importanta editorilor de textile

Un interior se remarcă prin o serie de elemente printre care se numără designul, atmosfera creată, îmbinarea pieselor de mobilier, cromatica şi nu în ultimul rând textilele utilizate. Când vorbim de materiale textile ne referim la tapiserii, perdele şi draperii. Editorii de textile sunt cei care dau trendul în acest domeniu, cei care creează modele din cele mai indeite, care combină texturi şi culori, reinterprezeată sau inventează patternuri.

 La târgurile de design adresate profesioniştilor în acest domeniu care au avut loc la începutul acestui an au fost prezentate şi noutăţile în acest domeniu. Ultimul trend indică utilizarea textilelor regale, cele care sunt reproduceri autorizate ale drapajelor utilizate în vestitul palat Versailles, dar şi din alte palate. Editorii care au obţinut aprobarea de a face acest lucru au muncit ani întregi pentru a descoperi tiparele originale, pentru a reconstitui fiecare piesă asemenea unui puzzle. 

Graţie tehnologiei moderne, dar şi a artei editorilor, aceste textile extrem de perţioase sunt produse din nou şi pot fi utilizate atât pentru a îmbrăca pereţii unei casei, cât şi ca draperii sau tapiserie. Designerii Studio Insign recomandă acest tip de textile speciale, de o rară frumuseţe, interioarelor foarte vaste, fiind potrivite doar în casele celor care doresc să creeze o atmosferă regală, nobilă. Această categorie de textile este cu mult superioară celor uzuale, fiind realizată din mătase naturală sau brocard, fiind brodată cu fir de aur sau argint. Editorii de textile îşi găsesc inspiraţia doar privind o frescă, o pictură, cerul cu stele sau natura, reuşind să transpună pe materiale preţioase emoţii, imagini, sentimente, asemenea unor pictori.

 

Foto: Galeriile Noblesse