fbpx

Frumuseţea finisajelor cu aspect de lemn

Parchetul este una dintre cele mai utilizate pardoseli, însă are o serie de restricţii în ceea ce priveşte poziţionarea sa în spaţii cu multă umezeală, cum ar fi bucătăria sau baia. Este adevărat că în ultima perioadă au apărut tipuri de parchet din esenţe tari, tratate astfel încât să sporească rezistenţa lemnului la acest factor, dar este posibil ca esenţa lemnului să nu vă fie pe plac sau să nu se integreze în amenajarea spaţiului dumneavoastra.

Există o soluţie pentru a vă bucura de aspectul frumos al parchetului, dar şi de rezistenţa marmurei sau gresiei, în acelaşi timp. Specialiştii Studio Insign recomandă gresia sau marmura cu aspect de lemn. Acest finisaj este ideal pentru orice spaţiu, iar efectul este unul spectaculos. Deoarece marmura şi gresia pot avea diferite culori şi pot fi lucrate cu mare măiestrie, aspectul va fi unul identic cu al lemnului natural, dar avantajul va consta în rezistenţa sporită la trafic şi umezeală.

În funcţie de pattern, finisajul care imită parchetul poate fi integrat în amenajări moderne sau clasice. Un alt avantaj al marmurei şi ceramicii cu aspect de lemn este întreţinerea foarte simplă, aceeaşi ca şi în cazul pardoselilor clasice de acest tip. Montajul plăcilor de gresie şi marmură nu constituie o dificultate, condiţiile fiind ca zona unde vor fi aplicate să fie bine curăţată, fără denivelări, iar adezivul să fie, de asemenea, de calitate.

Designerii Studio Insign sunt de părere că acest tip de finisaj inovator este perfect pentru spaţiile rezidenţiale, dar şi pentru cele publice. De asemenea, plăcile din marmură şi gresie care imită lemnul pot fi utilizate şi la îmbrăcarea pereţilor. Fie că este vorba de băi, bucătării sau chiar de pereţii diferitelor camere ale locuinţei, acest finisaj va aduce un plus de eleganţă interiorului şi îl va personaliza. 

Foto: Galeriile Noblesse