fbpx

Fresca, ideală pentru amenajări cu stil

Designerii Studio Insign utilizează finisaje de calitate superioară în momentul în care amenajează o locuinţă pentru ca aceasta să arate impecabil. Din această categorie face parte şi fresca, unul dintre finisajele folosit frecvent în amenajările clasice, dar care, în funcţie de print, poate fi integrat cu succes şi într-un decor modern.

Tapetul frescă este fabricat dintr-un material special care, de foarte multe ori, este tratat împotriva umezelii, fiind recomandat atât pentru spaţiile umede, cum ar fi piscinele, cât şi pentru exteriorul locuinţei, iar efectul obţinut este unul original. Acest finisaj este, de fapt, o reinventare a picturilor murale care decorau în urmă cu câteva secole locuinţele, conferind locuinţelor un aer fermecător, elegant şi luxos. Spre deosebire de tapetul clasic, care este distribuit sub formă de role, fresca este o singură foaie de dimensiuni diferite, care variază între mărimea unui tablou şi cea a unui perete. Acest lucru facilitează montarea acestui tip de tapet. Specialiştii trebuie să măsoare zona unde va fi montată fresca, să o delimizete, să aplice un adeziv în perimetrul respectiv şi apoi să aplice tapetul.

Este foarte important să fie presat pentru a fi eliminate eventualele bule de aer. La final, pentru a lăsa impresia că fresca face parte din perete şi că este o pictură murală, se aplică vopsea la fel ca peretele pe conturul acesteia. Fresca este indicată, de asemenea, şi pentru tavane, iar efectul creat de îmbinarea de elemente, piese de mobilier şi acest finisaj va fi unul deosebit, sofisticat. 

De cele mai multe ori, modelul frescelor este inspirat din natură, din peisaje sau reprezintă reproduceri la scară mare a unor opere de artă celebre. Designerii Studio Insign au utilizat o frescă cu un pattern contemporan în amenajarea apartamentului Redesign care a transformat radical aspectul încăperii. Puteţi vedea întreaga amenajare în secţiunea Apartamente. 

foto: Galeriile Noblesse