fbpx

Cum servim ceaiul in stil britanic?

 

După cum bine ştim, pentru britanici, servitul ceaiului este, de fapt, o ceremonie. Tocmai de aceea, nu doar băutura propriu-zisă este importantă, ci şi atmosfera în care acesta este băut şi savurat.  Dacă vă place să beţi ceai şi vreţi să vă delectaţi la fel ca britancii, trebuie să urmaţi sfaturile designerilor Studio Insign şi atât dumneavoastră cât şi invitaţii veţi avea parte de momente de neuitat. 

Ceştile de ceai sunt elemente extrem de importante, tocmai de aceea specialiştii în design interior de la biroul de design interior, Studio Insign, vă recomandă seturile din porţelan care pot fi colorate sau sobre, în funcţie de tematica pe care o alegeţi. Este extrem de important, însă, să aveţi o faţă de masă şi serveţele în acelaşi ton. Aveţi o varietate mare de unde puteţi alege, însă este indicat să aveţi grijă cum mixaţi culorile şi imprimeurile. Nu este indicat să folosiţi un set de ceşti şi farfurioare cu imprimeu floral, iar faţa de masă şi şerveţelele să fie tot cu flori. Veţi obosi vizual invitaţii. 

Din punct de vedere estetic, ar fi bine ca atunci când aveţi setul de veselă cu imprimeu, să optaţi pentru o faţă de masă şi şerveţele simple, dar care să conţină elemenete cromatice asortate. Nu uitaţi că florile sunt importante, aşa că nu ar strica un aranjament floral sau o vază cu flori proaspete în tot acest aranjament. Arta ceaiului englezesc cere ca băutura să fie însoţită de sandwich-uri şi de prăjiturele. Acestea sunt aşezate în suporturi speciale, supraetajate, iar pentru sanwich-uri trebuie să aveţi un platou şi farfurioare din acelaşi set ca şi ceştile. 

Dar cum se serveşte ceaiul? Bineînţeles, aveţi nevoie de un ceainic, de cele mai multe ori prevăzut cu o sită care să împiedice frunzele şi florile din ceai să curgă în căni. Ceainicul va fi adus la masă împreună cu recipientul pentru zahăr tos şi cubic, pentru lapte, linguriţă şi cleştele pentru zahărul cubic. Dacă aveţi toate lucrurile bine aşezate pe masă, puteţi servi ceaiul. Regulile britanice spun că acesta trebuie să fie cald, niciodată la temperatura camerei, gustările să fie proaspete şi prăjiturile apetisante. Ei bine, totul este pregătit, acum puteţi savura ceaiul într-o atmosferă autentică!

 

Foto: Galeriile Noblesse