fbpx

Cum alegem lenjeria de pat perfecta?

Cercetătorii spun că petrecem aproximativ o treime din viaţa noastră în pat, iar acest lucru înseamnă ca lenjeriile şi pernele joacă un rol extrem de important. Într-adevăr, cui nu îi place să se culce întrun pat confortabil, cu lenjerii plăcute la atingere, care să ajute la relaxare şi la instalarea unei stări de bine? Însă nu toate lenjeriile au aceste proprietăţi. Designerii Studio Insign vă dezvăluie câteva trucuri pentru a fi siguri că aţi ales cele mai bune produse pentru dormitorul dumneavoastră.

Cearşaful trebuie să fie mare astfel încât să acopere perfect patul şi atunci când dormiţi să nu se adune într-un colţ încât să simţiţi un disconfort. Tocmai de aceea este indicat să fie mai mare decât salteaua cu cel putin 15 cm în fiecare parte. Din punct de vedere al materialului, trebuie să ştiţi că bumbacul şi mătasea sunt cele mai indicate. Bumbacul este mai ieftin decât mătasea, însă şi acesta este de diferite calităţi, iar preţul variază în funcţie de acest lucru. Bumbacul, pe lângă faptul că se comportă foarte bine la spălare, se şifonează mai greu şi se calcă mai uşor decât alte fibre, lucru care face ca lenjeria să reziste mai mulţi ani.

Sfatul specialiştilor de la studioul de design interior Studio Insign este să investiţi în lenjerii de calitate deoarece, pe lângă faptul că se deteriorează mai greu decât cele ieftine, veţi dormi mai bine în ele  pentru că textilul nu va fi aspru, nu veţi transpira sau nu vă va fi frig, in funcţie de caz şi, în acelaşi timp, vor arăta foarte bine. Când achiziţionaţi lenjeria ar fi bine să verificaţi ce fel de bumbac este folosit. De exemplu, Bumbacul Sea Island creşte doar în India de Vest, în Georgia şi în Carolina. Este fin, alb şi considerat de către specialiştii în textile cel mai bun. Nu trebuie uitat nici bumbacul egiptean care este utilizat la producerea lenjeriilor de pat luxoase, fine. Pima sau bumbacul Supima este de provenienţă SUA şi este cunoscut pentru calitatea sa superioară. Există şi etichete cu menţiunea 100% cotton(bumbac) care indică materialul din care este facută lenjeria, dar în acelaşi timp şi faptul că nu aveam de-a face cu bumbac premium.

Ţineţi minte, însă, că acest lucru nu înseamnă că cearşafurile nu sunt bune! Există şi posibilitatea ca lenjeria să fie din satin sau mătase, ceea ce clar încadrează acest tip în categoria de lux. Din punct de vedere al printurilor, anul acesta se poartă foarte mult patternurile inspirate din natură şi culorile vii. Pernele numeroase, pledurile din blană naturală sau artificială sunt accesorii de nelipsit din dormitor. Nu uitaţi că starea de bine se obţine dacă spaţiul de dormit este corect organizat, patul este confortabil, la fel şi în cazul pernelor şi lenjeriile sunt de calitate superioară, cu un design care să vă reprezinte şi să vă bucure. De asemenea, optând pentru lenjerii diverse din punct de vedere cromatic şi al patternului, veţi reuşi să schimbaţi rapid aspectul dormitorului, fără a fi nevoie să investiţi sume mari. Designerii de la Studio Insign aleg cu grijă lenjeriile de pat pentru proiectele de amenajări interioare pe care le realizează, având la dispoziţie o gamă vastă de la principalii parteneri, Galeriile Noblesse. 

Foto: Galeriile Noblesse