fbpx

Covoarele Patchwork in tendinte

 

Covorul este unul dintre elementele care pot schimba total aspectul unui interior, iar alegerea corectă a acestuia face parte din detaliile la care sunt atenţi toţi designerii.  Sfârşitul anului 2012 şi mai ales 2013 a fost şi este marcat de covoarele patchwork.  Această tehnică de a forma un obiect nou cu ajutorul peticelor nu este deloc nouă, existând numeroase accesorii pentru casă care se realizează astfel, cum ar fi cuverturi sau feţe de pernă, însă în ceea ce priveşte covoarele, moda patchwork a luat amploare de curând.  

Toate covoarele care sunt realizate astfel au un aspect uşor uzat, fiind ideale pentru locuinţele cu un aer contemporan, urban şi în acelaşi timp chic. Cele mai multe dintre covoarele  reconstituite din petice au la bază covoare în stil oriental care au fost supuse unei tehnici de decolorare şi descompunere.  Tehnica patchwork este destul de complicată, fiind o adevărată artă. Bucăţile care vor constitui covorul sunt alese cu mare grijă, sunt cusute unele de altele, iar pe produsului este cusută o căptuşeală care conferă un plus de rezistenţă. 

Designerii Studio Insign explică faptul că există covoare făcute din petice extrem de colorate, cu diferite patternuri, de la cele florale, la cele abstracte, iar unele dintre printuri surprind tocmai prin alăturarea neaşteptată.  Cu ajutorul unui astfel de covor locuinţa vă căpăta un aer unic, original şi cu un touch vintage.  Specialiştii în design interior de la Studio Insign recomandă  acest tip de covoare tocmai pentru că sunt uşor de asortat atât cu mobilier clasic, cât şi cu unul modern, chiar industrial chic.

Foto: Galeriile Noblesse