fbpx

Covoarele din piele si blana, detaliul perfect pentru amenajarea interioarelor de lux

O amenajare care atrage şi fascinează în acelaşi timp prin eleganţă şi rafinament trebuie să conţină o serie de detalii care să completeze frumuseţea şi preşiozitatea mobilierului, iar printre acestea se numără accesoriile,  decoraţiunile şi covoarele. Acestea din urmă pot fi fabricate din diferite materiale printre care se numără mătasea, lâna şi, conform ultimului trend manifestat în domeniul home & deco, din piele sau blană. Acestea sunt minunate pentru interioarele contemporane, elegante. 

Este adevărat că prima impresie atunci când discutăm despre covoare din piele sau din blană este că acestea se potrivesc voarte bine unui interior rustic. Este adevărat, însă aşa cum se întâmplă în general în orice domeniu şi în ceea ce priveşte fabricarea covoarelor de acest gen se constată o evoluţie, iar designerii au creat modele din cele mai complexe, extrem de rafinate, care nu doar că îşi găsesc locul în amenajări nobile, ci potenţează spaţiul , îl transformă şi îi conferă originalitate. Covoarele din piele împletită sau cele fabricate din blană de miel, oaie pot avea numeroase culori sau modele, de la cele animal print până la pattern-uri abstracte în forme geometrice.

 Aceste covoare sunt antialergice, fiind perfecte pentru orice fel de încăperi. Este important să acordaţi o atenţie sporită întreţinerii acestora, în special să nu udaţi niciodată pielea. Specialiştii ne sfătuiesc să le ducem la curăţat sau să le periem periodic cu o perie acoperită cu o cârpă din bumbac, care să nu lase scame. Îngrijite corespunzător, aceste covoare au o durată de viaţă şi un aspect frumos foarte mult timp.

 

Foto: Galeriile Noblesse