fbpx

Amenajarea camerei copilului

 

Amenajarea unei camere de copil nu este deloc simplă, fiind necesară acordarea atenţiei la culori, la organizarea spaţiilor şi la siguranta pieselor de mobilier. Este de evitat mobila care are colţuri ascuţite mai ales când copilul are sub 8 ani pentru că se poate răni uşor, dar sunt preferabile corpurile de mobilier multifuncţionale, care au numeroase spaţii de depozitare. 

Vă sfătuim să „exploataţi” la maximum fiecare spaţiu liber din camera celui mic, dar să aveţi grijă să nu creaţi un ambient sufocant. Tocmai de aceea este bine ca la începutul operaţiunilor de amenajare interioară să măsuraţi camera, să vă gândiţi la o temă pe care doriţi să o creaţi în camera celui mic şi să optaţi pentru mobila în culori pastelate. Se ştie ca celor mici le plac culorile, tocmai de aceea este indicat să aduceţi tonuri vesele la interior cu ajutorul accesoriilor. 

Indiferent de dimensiunea camerei, gandiţi acest spaţiu asemenea unui mic univers unde copilul dumneavoastră se va juca, va studia şi se va odihni, iar crearea unui ambient propice activităţilor sale, va duce, implicit, la dezvoltarea sa cognitiva.