fbpx

Trendul în design interior surprins la târgurile de profil- Heimtextil şi IMM Cologne

Primele expoziţii dedicate producătorilor din industria designului interior şi designerilor din acest an au fost Heimtextil din Frankfurt şi IMM Cologne din Koln, la fiecare dintre acestea fiind trasate trendurile pentru 2013. Heimtextil aduce culoarea în plin plan, tendinţă regăsită şi la târgul din Koln, punând accent atât pe tonurile puternice, cât şi pe printuri. 

Indiferent dacă locuinţa este decorată în stil clasic sau modern, textilele elimină monotonia din amenajare. Expozanţii prezenţi la Heimtextil au prezentat atât colecţii de lenjerii şi tapiserii, cât şi pentru arta aranjării mesei, patternurile florale şi cele inspirate din natură fiind printre cele mai apreciate.

Imm Cologne a stat ediţia aceasta sub semnul „European Lifestyles”. Astfel, firme din România, Estonia, Bosnia-Herzegovina şi Croatia au prezentat o serie de produse cu influenţe tradiţionale.  Alegerea României ca ţară expozantă în acest context al stilului de viaţă european nu a fost deloc întâmplătoare, fiind generată de faptul că în 2012 ţara noastră a exportat, în Germania, mobilier cu 22,6% mai mult decât în anii precedenţi. 

Dar IMM Cologne a însemnat şi expoziţii ale unor firme cunoscute de mobilier din întreaga europă. Şi în acest caz culoarea este foarte importantă în crearea unui ambient plăcut, iar numeroase piese de mobilier sunt fabricate din lemn şi MDF, unele dintre acestea conţinând şi elemente din materiale plastice. Designul elaborat sau, din contră, cât mai simplificat fac ca noile creaţii să fie integrabile în diferite ambiente, de la clasic la modern.  

Echipa Galeriilor Noblesse şi a Studio Insign a fost prezentă la aceste târguri de excepţie pentru a se documenta în materie de trend în design interior, iar  piese din portofoliul celor mai importanţi producători se vor regăsi în scurt tim în show-room-urile din Bucureşti şi Bacău.

 

foto: Galeriile Noblesse