fbpx

Maison et Objet 2013

Una dintre cele mai importante expoziţii de design interior desfăşurate la început de an este Maison et Objet care are loc în Paris. Anul acesta expoziţia a început pe 18 ianuarie şi s-a încheiat pe 22 ianuarie. O echipa Studio Insign şi Galeriile Noblesse a fost la eveniment şi a descoperit numeroase piese de mobilier deosebite, care în curând vor fi disponibile în show-room-urile din Bucureşti şi Bacău.

2013 înseamnă pentru designerii Odile Decq, Joseph Dirand, Edward Barber şi Jay Osgerby recunoaşterea ca designerii anului la Maison et Objet, iar foarte multe dintre prelegerile despre acest domeniu al amenajărilor interioare şi al obiectelor care compun ambientul unei locuinţe au fost ţinute de către aceşti specialişti. Tema aleasă pentru această ediţie a târgului a fost „Living” sau cum natura sub toate formele sale îi inspiră pe designeri.  

Fie că este vorba de culoare, formă, pattern, natura se regăseşte în creaţiile prezentate la Maison et Objet. Unele dintre cele mai mari companii franceze, dar nu numai, producătoare de mobilier, ţesături şi accesorii au fost prezente la acest târg şi fiecare a adus un suflu nou designului la modul general prin colecţiile elaborate prezentate la Paris.  Tendinţa general întâlnită este că forma şi culoarea sunt elementele de nelipsit dintr-o amenajare de succes. Culorile vesele, primăvăratice, dar şi printurile inspirate din natură au fost de nelipsit din colecţiile de la Maison et Objet. 

Se remarcă şi o revitalizare a stilului retro, o aducere în prim plan a printurilor alb cu negru, utilizarea accesoriilor de inspiraţie vintage precum maşini de epocă, primele modele de avioane, fotografii uşor îngălbenite de trecerea timpului. Deoarece Maison et Objet este organizat în Franţa, foarte mulţi dintre expozanţi au prezentat stilul provensal, cu piese uşor învechite de trecerea timpului, lucrate elaborat pentru obţinerea acestui efect, cu numeroase decoraţiuni în acest stil, dar, bineinţeles că au fost şi foarte multe firme de lux care şi-au prezentat tendinţele pentru această primăvară şi vară în materie de design interior.  O altă tendinţă ce ar trebui urmată este utilizarea florilor în vase de diferite dimensiuni, a accesoriilor combinate, a tablourilor, astfel încât întreaga casă să aibă un aer cât mai personal şi primitor. De asemenea, o dată cu această ediţie, organizatorii Maison et Objet au anunţat lansarea în februarie, anul viitor, a acestei expoziţii în Asia, in Singapore. 

Foto: Galeriile Noblesse@ Maison et Objet