fbpx

IMM Cologne 2013

Târgul adresat profesioniştilor, IMM Cologne, care a avut loc anul acesta intre 13 si 19 ianuarie a reunit expozanti din toate colturile Europei.  Această ediţie a stat sub semnul „European Lifestyles” ceea ce a însemnat că firme din România, Estonia, Bosnia-Herzegovina şi Croatia au prezentat o serie de produse cu influenţe tradiţionale.  Alegerea României ca ţară expozantă în acest context al prezentării stilului de viaţă european nu a fost deloc întâmplătoare, fiind generată de faptul că în 2012 ţara noastră a exportat  în Germania mobilier cu 22,6% mai mult decât în anii precedenţi. 

Dar IMM Cologne a însemnat şi expoziţii ale unor firme cunoscute de mobilier din întreaga Europă, deşi au predominat cele axate pe designul nordic, mult mai aerisit, cu linii drepte şi forme geometrice. Şi în acest caz culoarea este foarte importantă în crearea unui ambient plăcut, iar numeroase piese de mobilier sunt fabricate din lemn şi MDF, unele dintre acestea conţinând şi elemente din materiale plastice. Designul elaborat sau, din contră, cât mai simplificat fac ca noile creaţii să fie integrabile în diferite ambiente, de la clasic la modern.  

La târgul de mobilier de la Koln a avut loc şi lansarea unor noi piese create de celebrul designer Luca Nichetto şi unui nou concept de trai eco, denumit „Das Haus”.  Este vorba de o casă cu pereţi care respiră, cu ferestre mari şi un interior care pot fi recompartimentat în funcţie de necesităţi. Pentru Luca Nichetto, natura trebuie integrată atât în interiorul, cât şi ân exteriorul unei case. Tocmai de aceea aproximativ 350 de plante au fost plantate pe pereţii  exteriori ai casei. La interior, ghivece mari cu plante asigură un climat optim de trai, oxigenând aerul şi fiind folosite şi pe post de pereţi, delimitând diferite zone din casă. 

În viziunea celebrului designer italian, Das Haus constituie un microclimat, dar este şi un manifest, demonstrând cum plantele influenţează mediul interior al casei asemenea pădurilor amazoniene asupra climatului general.  În noua casă construită, Luca Nichietto a prezentat şi piesele recent create pentru Casamania şi Mglab. Este vorba de cabinetul Toshi pentru Casamania, caracterizat de forme pure şi geometrice, care celebrează arhitectura japoneză şi de masa Flamingo pentru MCLab, care, asemenea păsărilor care l-au inspirat, are un singur picior lung pe care se sprijină.

Reprezentanţii Studio Insign si Galeriile Noblesse au fost prezenţi la acest târg  şi vor utiliza o serie de noile produse lansate la Koln în proiectele lor.