fbpx

Heimtextil 2013

Heimtextil este expoziţia dedicată specialiştilor în textile şi design interior care a avut loc anul acesta la Frankfurt, în perioada 8-11 februarie. Experţii Studio Insign şi Galeriile Noblesse au fost la târg şi au adus cele mai interesante noutăţi în materie de tapiserii, perdele şi tapet, multe dintre acestea urmând să fie aduse în show-room-urile din Bucureşti şi Bacău, dar şi utilizate în proiectele de amenajare.

În sălile pavilionului expoziţional din Frankfurt au fost expuse perdele rafinate, atent lucrate, brodate cu fire de cea mai bună calitate, feţe de masă sau lenjerii care îţi iau ochii prin culorile vesele şi printurile interesante. Indiferent de stil, expozanţii s-au bazat anul acesta pe influenţa naturii în designul de interior, creând numeroase pattern-uri inspirate de aceasta. Firmele care au participat la ediţia 2013 a Heimtextil au prezentat produse al căror rol este să îmbunătăţească traiul şi atmosfera din orice interior, demonstrînd că textilele au depăşit de mult sfera funcţională, devenind acum elemente de nelipsit dintr-un interior la standarde înalte. 

Trendul impus la acest târg de profil scoate în evidenţă printurile şi asocierile de culori, fiind în vogă materialele din fibre naturale şi ţesăturile elaborate. Temele istorice, figurile iconice ale diferitelor epoci, patternurile florale sau cele abstracte sunt doar câteva dintre modelele ţesăturilor care au atras atenţia. Urmatoarea ediţie a Heimtextil va avea loc între 8 şi 11 ianuarie 2014, la Frankfurt.