fbpx

Expoziţia Internaţională de Mobilier din Milano 2013

 În fiecare an are loc în luna aprilie Salonul Internaţional de Mobilă de la Milano,  cel mai mare eveniment internaţional care atrage zeci de mii de profesionişti  din domeniul designului de produs şi de interior. Anul acesta, expoziţia are loc între 9 şi 14 aprilie, iar tema  expoziţiei este INOVAŢIE, lait-motiv care se regăseşte în toate pavilioanele şi în toate produsele expuse. Clasic, modern, contemporan, hi-tech sau vintage, toate acestea se regăsesc în exponatele prezentate de cele mai mari nume ale designului printre care se numără Patricia Urquiola, Marcel Wanders, Philippe Starck, Ron Arad, etc. În această perioadă au loc, de asemenea, Euroluce şi SaloneUfficio, dedicate, aşa cum o indică şi denumirile, corpurilor şi sistemelor de iluminat şi mobilierului pentru birouri. 

Peste 2500 de expozanţi sunt reuniţi la Milano, fiecare dorind să îşi prezinte creaţiile, să impună noi trenduri, să se lase descoperiţi şi să descopere noutăţi. Această expoziţie este şi ocazia perfectă pentru tinerii designeri să se afirme, să arate care este viziunea lor asupra temei acestui an.  Se constată o reinventare a valorilor şi temelor clasice, o adaptare a acestora la viaţa cotidiană, foarte multe dintre obiecetele de design având şi funcţii practice, de nelipsit din cotidianul omului modern. 

Linii simplificate, culori şi combinaţii inedite de materiale care conferă mobilitate şi versatilitate pieselor de design sunt doar câteva dintre caracteristicile exponatelor moderne. Însă, trebuie specificat faptul că, în 2013, clasicul este din nou la modă. Iubitorii acestui stil se pot bucura deoarece mobilierul din lemn, frumos sculptat, rămâne în continuare în tendinţe.  Echipa Studio Insign a fost prezentă la Milano şi a descoperit numeroase produse, dar şi de idei de amenajare care vor fi utilizate în viitoarele proiecte.

Foto: Galeriile Noblesse