fbpx

Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti

Bienala Natională de Arhitectura Bucureşti 2012 (BNAB) va începe pe 15 octombrie. Aceasta este considerată cel mai important eveniment din domeniul arhitecturii organizat, în România, din 1994. Fiecare ediţie a însemnat un concept specific propus de echipa curatorială şi care a fost de fiecare dată un program cultural complex.

Reprezentarea teritorială extinsă de la un an la altul, cât şi caracterul aniversar al acestei ediţii, a X-a, a determinat Senatul Uniunii Arhitecţilor din România s-o denumească „Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti”. În intervalul de la precedenta Bienală – BAB 2010 – până la BNAB 2012, breasla arhitecţilor a sărbătorit, pe 26 februarie 2011, 120 de ani de la înfiinţarea Societăţii Arhitecţilor Români, iar pe 15 octombrie 2012 va sărbători 120 de ani de la înfiinţarea învăţământului superior de arhitectură prin Şcoala Naţională de Arhitectură.

De asemenea, aniversarea a 160 de ani de la naşterea și comemorarea a 100 de ani de la moartea lui Ion Mincu – al cărui nume îl poartă Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Bucureşti prin Anul Mincu, marchează suplimentar anul 2012. Anbul acesta în cadrul Bienalei de Arhitectura vor avea loc o serie de comunicari şi conferinţe susţinute de arhitecţii de top din România, dar şi expoziţia concurs de arhitectură românească, care va fi oraganizată în perioada 15 octombrie-15 noiembrie. Evenimentele din cadrul BNAB vor fi organizate periodic pe durata a doi ani.