fbpx

Salon de beauty – proiect de design interior in stil luxury

Salon de beauty - proiect de design interior in stil luxury

share

In acest articol ne-am propus sa vorbim despre un proiect de design interior creat pentru un salon de beauty pe care echipa inSIGN l-a creat folosind produse de top din portofoliul Noblesse Interiors.

Salonul de beauty se afla intr-o cladire monument istoric, care a fost restaurata si “convertita” in salon de infrumusetare prin regandirea si recompartimentarea spatiului interior.

Designerii si arhitectii de interior inSIGN au optat pentru stilul luxury, dar cu un touch mai clasic pentru a fi in ton cu arhitectura interioara a acestei superbe case.

Specialistii nostri au creat un background monocromatic care scoate in evidenta accentele de culoare precum albastrul si alama.

Designerii au ales finisaje lucioase si materiale pretioase, cum ar fi marmura, catifea albastra si accente de alama.

Spatiul este impartit in mai multe zone precum: zona de spalat, zona de coafat si o zona de shooting pentru mirese.

De asemenea, a fost gandita si o zona speciala pentru barbati (gentlemen area).

share

share

Alte Proiecte

Proiect frizerie – design interior in stil industrial

Stilul industrial a constituit punctul de plecare pentru designerii inSIGN si Noblesse Interiors in realizarea acestui proiect de design interior frizerie, care include elemente decorative emblematice pentru stilul industrial.

palatul noblesse restaurare studio insign noblesse interiors

Restaurare Palatul Noblesse, Bucuresti

Restaurare Palatul Noblesse, Bucuresti

SHARE

Scurt Istoric

Palatul Noblesse este o cladire monument istoric, construita in anul 1881 dupa planurile celebrului arhitect Alexandru Savulescu, fiind prima constructie eclectica din centrul istoric al capitalei, mai exact de pe Strada Sfintilor, nr.7. Aceasta a fost renovata in totalitate de designerii si arhitectii Studioului inSIGN cu produse din portofoliul Noblesse Interiors.

Restaurare cladire veche

Cladirea reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala si culturala a Bucurestiului, acoperind peste 135 de ani de existenta reprezentativa. Cladirea a cunoscut mai multe perioade istorice, de la frumusetea aristocrata a perioadei Berkowitz, la Palatul Pionierilor si Soimilor Patriei din sectorul 2 din perioada nationalizarii, la perioada postcomunista si de abandon pana in 2012.

In anul 2012 intra in posesia Noblesse Group International, detinator a mai multor branduri, care activeaza in domeniul designului interior si al industriilor culturale.

Palatul Noblesse – restaurare si consolidare

Dupa un proces complex de consolidare, restaurare a elementelor originale, amenajare interioara si exterioara, cladirea devine ceea ce este astazi: unul dintre cele mai importante centre de cultura, arta si design, un concept unic in Europa.

Palatul Noblesse – stiluri de amenajare

Proiectul realizat de Studioul inSIGN si Noblesse Interiors este o incursiune in nenumarate perioade si stiluri: de la stilul baroc, Ludovic al XV-lea si al XVI-lea, Rococo, intalnite la parterul cladirii, la alte stiluri reprezentative la etaj (art deco, victorian, neoclasic, contemporan) la stilul industrial-design in demisolul si subsolul cladirii, care adapostesc birourile Noblesse Group si Biblioteka Hub.

Palatul Noblesse se bucura astazi de frumusetea elementelor originale restaurate cu grija: stucaturile, sobele, tamplaria interioara, alaturi de finisajele de lux si dotarile tehnice performante.

In acest spatiu au fost combinate armonios piese de mobilier si decoratiuni de la diferiti producatori de top, reprezentati de Noblesse Interiors, alaturi de lucrari de arta, creand interioare cu adevarat exclusiviste si valoroase.

SHARE

Managementul de proiect

Palatul Noblesse – proces amplu de renovare

Ne-am implicat activ in toate etapele pe care le presupune restaurarea acestei cladiri de o importanta majora, urmarind urmatoarele lucrari: restaurare stucaturi, restaurare tamplarie, design interior, amenajare exterioara, amenajare gradinii, toate acestea fiind realizate prin gestionarea fiecarei operatiuni cu profesionalism, astfel incat proiectul sa fie realizat complet. Managementul de proiect a inclus coordonarea tuturor activitatilor plecand de la cele asociate ingineriei de structura, ingineriei de contructii, mesterilor, pictorilor si intregului personal specializat care a contribuit la aceste rezultate remarcabile.

Mai multe proiecte de amenajari cladiri istorice pot fi vizualizate aici. Aceste proiecte includ restaurari de cladiri vechi, amenajari interioare cladiri vechi, amenajari interioare monumente istorice, restaurare cladiri de patrimoniu.

SHARE

initial

Vizualizeaza pozele initiale.

SHARE

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

SHARE

finalizat

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

SHARE

VIDEO

Filmare video a proiectului implementat.

SHARE

Alte Proiecte

Restaurare cladire patrimoniu

Restaurare cladire patrimoniu

share

Exista numeroase cladiri istorice de un farmec inegalabil, construite in secole trecute, care mai de care mai frumoase si elegante, iar procedurile de restaurare monumente arhitecturale sunt binevenite, readucandu-le la viata. Echipa noastra de designeri este implicata activ intr-un proiect de restaurare şi amenajare interioara cladire de patrimoniu construita in anul 1901, in stil baroc cu puternice influente austriece si aflata, asa cum indica si pozele, intr-un stadiu avansat de degradare.

Restaurare cladire de patrimoniu de inSIGN

Studioul inSIGN realizeaza proiectul complet de design interior care include tratarea completa a peretilor cu stucaturi, picturi murale si trompe l’oeil, vitralii şi pardoseli din marmură cu modele clasice. Pentru ca proprietarul doreste ca aceasta proprietate sa reflecte valoarea sa istorica si importanta majora pentru comunitate, am propus piese de mobilier si tablouri specifice unei cladiri muzeale.

Amenajare interioara cladire veche

Tocmai de aceea, pe unul dintre coridoarele casei, mai precis in holul de la intrare, am creat piese de mobilier unde vor fi expuse documente istorice care atesta valoarea incontestabila de patrimoniu a casei. Farmecul baroc austriac este evident in tot proiectul de design interior reflectat prin modul de tratare a peretilor si a tavanelor.

Studioul inSIGN gestioneaza si implementeaza complet acest proiect la cheie care va fi finalizat in perioada urmatoare.

share

share

Alte Proiecte

Concept Design Qreator flagship by IQOS

Concept Design Qreator flagship by IQOS

share

Concept Store IQOS

Designul propus este menit sa reflecte conceptul produsului in jurul caruia se dezvolta activitatiile gazduite in locatia Vila Oromolu.

IQOS este un produs inovator care reuneste trei elemente diferite:

  • Natura (tutun in forma lui originala)
  • Tehnologia
  • Designul (fluid si organic)

Natura si  tehnologia imbinate in acest proiect de design interior

Designul interior al acestui spatiu este bazat asadar pe o simbioza armonioasa intre tehnologie si natura, utilizatorul accesand un spatiu prietenos, confortabil si empatic.

Concept Store-ul IQOS intruneste forme si structuri dinamice, organice, ce se traduc intr-un design contemporan. Acesta are ca scop crearea unei experiente neasteptate, invitand utilizatorii sa descopere, sa atinga, sa exploreze un nou univers.

Simbioza armonioasa intre natura si tehnologie pune in scena pura placere a tutunului. Spatiile aerisite si generoase, antiteza intre materialele naturale si cele tehnologice creeaza o multitudine de experiente multisenzoriale.

Natura care strapunge formele, suprafetele si texturile definesc un spatiu unic, dinamic cu caracter adaptabil diverselor scenarii prezente in experienta IQOS.

Asadar scopul nostru a fost sa adaptam toate aceste directii in elementele de amenajare (mobilier, decoratiuni si iluminat) in contextul Vila Oromolu, o cladire monument istoric cu elemente de stil eclectic, readusa la viata intr-o maniera contemporana.

Design interior camere

Flagship Qreator este gandit astfel incat sa ofere o “calatorie senzoriala” pentru utilizator. Fiecare camera a fost creata cu scopul de a fi o experienta noua din punct de vedere vizual, tactil si olfactiv.

PARTER

Intrare si Hall principal
Aceste 2 spatii sunt amenajate cu mobiler personalizat creat special pentru Qreator care aduc in contextul cladirii elementul natural si cel tehnologic. Inca de la primul pas facut in Concept Store impactul pe care il are universal IQOS asupra utilizatorului este unul intens, acesta este intampinat printr-o explozie de lumina, sunet si informatii cheie oferite de tehnologie (ecrane, holograme, proiectii).

Scara spre spatiul central ghideaza si simbolizeaza inceputul calatoriei utilizatorului catre universal IQOS, menit sa surprinda si sa ofere experiente noi de fiecare data cand este explorat.

Design interior Tobacco Room

Aceasta camera reuneste doua dintre elementele caracteristice ale lumii IQOS: tutunul si natura. Esenta tutunului si savurarea acestei experiente unice devin subiectele principale ale acestui spatiu.

Mobilierul personalizat special pentru aceasta camera are rolul de a introduce utilizatorul in lumea tutunului, acesta devenind parte din amenajare. Intalnim astfel o masa mare de prezentare in blatul caruia sunt inserate frunze de tutun in forma lor naturala si trei mese de cafea in ale caror blaturi au fost create trei zone de depozitare a tutunului.

Formele organice si fluide ale mobilierului, reprezentat atat prin mesele de prezentare cat si de setul de canapele denumit “Saruyama Island” creat de faimosul designer Toshiyuki Kita, imbina stilul clasic cu cel contemporan, creand o simbioza intre nou si vechi.

Culoriile alese pentru canapele sunt menite sa aminteasca de lumea IQOS si anume de nuantele caracteristice Heets-urilor.

 Design interior Technology room
Rolul acestei camere este acela de a introduce utilizatorul in cea de-a doua componenta a lumii IQOS: tehnologia.

Aici el poate sa testeze sistemul IQOS, sa interactioneze cu tehnologia prin intermediul gadget-urilor propuse (ecrane curbate, mese interactive, holograme) si sa descopere noi informatii si avantaje ale sistemului.

Mobilierul continua din punctul de vedere stilistic, ambianta organica creata in camera tutunului, creand o punte vizuala intre cele doua incaperi (camera tutunului si camera tehnologiei).

 Design interior Hub room
Aceasta camera este un loc de intalnire si de coocreare, de aceea au fost imbinate doua elemente definitorii ale lumii IQOS: designul si natura.

Natura este transpusa si in designul fluid al obiectelor de mobilier. Intalnim astfel mese personalizate special pentru aceasta camera care au integrate in blat elemente vegetale: muschi si scoarta de copac.

Scaunele create de designerul Stefano Sandonà cat si canapeaua ce apartine designerul Massimo Iosa Ghini, au fost atent alese pentru liniile curbe ce amintesc si ele de cadrul natural.

Design interior Bar

Utilizatorul este indemnat sa isi continue experienta in univerul IQOS, barul fiind un spatiu inedit, in care natura invaluie elementele de mobilier amplificand intensitatea senzatiilor.

Barul ca piesa unica de mobilier a fost special creat de echipa Studio Insign pentru Philip Morris si Qreator, imbinand diferite materiale si tehnologii de productie. Asadar el este compus dintr-o tejghea organica din corian si o baza din lemn.

Pentru a crea un spatiu versatil si jucaus peretele din spatele barului a fost finisat cu o vopsea decorativa speciala care ofera posibilitatea de fi folosita ca si tabla de scris.

Corpurile de iluminat de deasupra barului fac parte din colectia Rituals, creata de designarii Ludovica si Roberto Palomba si sunt inspirate de lampile tradizionale orientale, ele fiind realizate din sticla cu o tehnica artizanala.

Design interior Sales Room

Aceasta camera are ca scop comercializarea produselor IQOS, de aceea a fost amenajat utilizand cele trei elemente de baza a lumii IQOS.

Natura este reprezentata in aceasta camera atat la nivelul formelor unduite ale mobilierului, cat si fizic prin muschiul stabilizat integrat in desk-ul de vanzare cat si in dulapul de depozitare a produselor.

Tehnologia este regasita aici in masa de prezentare care are integrat in blat un ecran interactiv unde utilizatorul intra in contact cu universului IQOS.

Din punct de vedere a designul elementul definitoriu al acestui spatiu il reprezinta canapeaua, creatie a renumitului designer Karim Rashid.

Amenajare Etaj 

Unul dintre scopuri concept store-ului IQOS este acela de a crea comunitati de oameni, mai exact de artisti care sa aiba interese comune si care sa dezvolte diferite activitati cultural-artistice. Drept urmare camerele de la etaj au fost amenajate astfel incat sa deserveasca diverse hobby-uri precum: muzica, filmul, pictura, dansul, fotografia, make-up-ul.

Camera centrala
Holul central are un scop multifunctional, iar amenajarea a fost gandita astfel incat sa creeze o simbioza intre doua elemente definitorii ale universului IQOS: designul si natura.

Utilizatorul intalneste astfel in drumul sau un terariu, care este invitat sa-l descopere atat vizual prin contemplarea naturii din interior cat si olfactiv prin patrunderea in interiorul acestuia.

Camera Muzicii
Camera a fost special amenajata pentru pasionatii de muzica, acestiia fiind invitati sa vina si sa se manifeste in deplina lor creativitate.

Decoratiunile utilizate sustin tematic functiunea camerei si au ca rol integrarea naturii in universul muzical IQOS. Intalnim astfel portative, note muzicale si chitari realizate din muschi stabilizat, iar la nivelul tavanului se poate observa o decoratiune ce simbolizeaza o chitara.

Scaunele utilizate sunt create de designerul Stefano Sandonà si reprezinta o reinterpretare neoclassica a unor scaune traditionale.

Camera Picturii, a Fotografiei si a Make-up-ului
Aceasta incapere a fost gandita sa gazduiasca activitati multiple precum: pictura, fotografia si make-up-ul. Amenajarea camerei urmareste tendintele conceptului general, aici regasind imbinarea intre formele fluide ale mobilierului si natura, aceasta din urma fiind reprezentata prin obiectul sculptural realizat din fir de canepa ce trimite la forma unui copac ancenstral.

Camera Filmului si a Dansului

Aceasta camera are un caracter multifunctional, fiind destinata atat cinefililor cat si pasionatilor de dans. Pentru aceasta o parte din pereti a fost imbracata in oglinzi pentru a permite dansatorilor sa isi desfasoare activitatea in cele mai bune conditii. Pentru iubitorii de film au fost propuse fotolii pliabile din polipropilena sustenabila. Pentru acest fotoliu designerul Douwe Jacobs a luat premiul pentru cel mai bun produs olandez.

Camera de Relax
Designul acestei zone a fost atent conceput astfel incat sa induca vizitatorului o atmosfera relaxanta, oferindu-i toate uneltele necesare pentru a se rupe de cotidian pentru cateva clipe.

In amenajare au fost integrate cele doua directii principale ale universului IQOS: natura si designul.

Intalnim astfel canapeaua centrala, creatie a designerului Ron Arad, ce are un sistem de balansare integrat, atribut ce se imbina perfect cu functiunea acestei camere.

Fotoliile cu un design ce permite leganarea acestora, creatie Stine Engelbrechtsen.

Finisajele canapelei si a fotoliilor au fost atent alese astfel incat sa se identifice cu cromatica Heets-urilor.

Biblioteca modulara apartine designerului Stefano Giovannoni, iar culorile acesteia amintesc de cromatica reprezentativa a device-urilor IQOS.

Casa scarii
Pentru a crea o atmosfera prietenoasa, confortabila, care sa empatizeze cu utilizatorul IQOS, pe casa scarii a fost amplasat scaunul Spoon, creatie a designerului Thomas Heatherwick.

Designul acestuia permite atat o scurta stationare a vizitatorului, cat si o unealta recreativa, datorita posibilitatii de rotatie in plan a acestuia.

share

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

share

FINALIZAT

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

share

Alte Proiecte

Concept design pentru un spatiu comercial in Mall, Bucuresti

Concept design pentru un spatiu comercial in Mall, Bucuresti

share

O alta provocare dusa la bun sfarsit de catre echipa noastra de designeri este acest proiect, un spatiu comercial situat intr-un mall din Bucuresti. Intreg spatiul a fost amenajat intr-un stil minimalist organic.

Amenajare interioara spatiu comercial

O prima necesitate pentru realizarea designului a fost impartirea strategica a spatiului pe care l-am avut la dispozitie. Astfel, in interiorul magazinului am creat mai multe zone: zona de prezentare, zona de comercializare a produselor, zona de bar pentru protocolul clientilor, dar si zona canapelei circulare (ce indeplineste un rol dublu, este atat o zona lounge, cat si de prezentare a produselor).

Spatiu comercial mall – elemente de branding incluse in design

Pentru intreaga amenajare am tinut cont de elementele de branding, avand grija sa includem atat culorile specifice brandului, cat si formele si conceptele pe care le inspira.

Astfel, in acest spatiu predomina albul, folosit atat pentru tratarea peretilor, cat si pentru mobilier. Cea de-a doua culoare pe care am integrat-o, ca accent, a fost portocaliul.

Stil minimalist organic

Fiind un spatiu modern si minimalist, am mizat pe forme organice pentru mobilier, folosind o canapea circulara, poufuri confortabile, dar si masute de prezentare cu forma cilindrica. In designul interior al acestui spatiu predomina marginile rotunjite.

Zona de prezentare si comercializare a produselor a fost gandita in raport cu elementele de branding. Astfel, echipa noastra a tinut cont atat de paleta cromatica a brandului, cat si de logo-ul si specificul firmei.

Acest design interior minimalist organic include si cateva elemente eco, care dau viata intregii incaperi si ii ofera o personalitate aparte. Plantele verzi au fost integrate atat in zona canapelei circulare, cat si la intrarea in magazin.

Produsele utilizate in acest design interior fac parte in intregime din portofoliul colaboratorilor nostri principali, Noblesse Interiors, experti in design interior si proiecte la cheie. Mai multe imagini 3D foto-realistice sunt prezentate in galeria de mai jos.

Va stam la dispozitie pentru proiecte de design interior case, design interior apartamente, design interior hoteluri, design interior office-uri, indiferent daca este vorba de o amenajare interioara clasica sau de o amenajare interioara moderna.

share

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

share

FINALIZAT

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

share

Alte Proiecte

Propunere de concept pentru un magazin de telefonie mobila

Propunere de concept pentru un magazin de telefonie mobila

share

Una dintre cele mai recente provocari duse la bun sfarsit de catre echipa noastra este o propunere de concept pentru un magazin de telefonie mobila.

Design interior in acord cu identitatea brandului

Intregul design al spatiului reflecta puternic identitatea brandului, atat prin culorile folosite, cat si prin mobilierul ales. Amenajat in stil modern, acest spatiu beneficiaza de piese cu forme organice, custom-made.

Fiind un brand ce sustine in mod evident evolutia tehnologiei, si materialele folosite in designul interior al magazinului au fost pe masura. Designerii nostri au ales materiale inovative si de inalta calitate.

Zona de prezentare a produselor mizeaza pe simplitate, tocmai pentru a le scoate mai mult in evidenta. Astfel, echipa noastra a optat pentru mobilier de culoare alba, cu accente de lemn natural. Totodata, acesta are rolul de a maximiza lumina naturala.

Tehnologie si elemente naturale

Prezenta elementelor eco este foarte importanta atat in designul de interior al magazinului, cat si pentru identitatea brandului. La fel de importanta este si impletirea acestora cu tehnologia de ultima ora. In acest sens, regasim un perete imbracat in plante stabilizate, ce incadreaza un ecran.

In intreaga amenajare regasim accente de portocaliu, dar si de verde sau violet. Corpurile de iluminat se incadreaza perfect in designul interior modern al incaperii, avand forme inedite si interesante.

Produsele utilizate in acest design interior fac parte in intregime din portofoliul colaboratorilor nostri principali, Noblesse Interiors, experti in design interior si proiecte la cheie. Mai multe imagini 3D foto-realistice sunt prezentate in galeria de mai jos.

Va stam la dispozitie pentru proiecte de design interior case, design interior apartamente, design interior hoteluri, design interior office-uri, indiferent daca este vorba de o amenajare interioara clasica sau de o amenajare interioara moderna.

share

PROIECT

Vizualizeaza randarile care au stat la baza proiectului.

share

FINALIZAT

Vizualizeaza albumul de poze al proiectului implementat.

share

Alte Proiecte

Coffee Corner - Amenajare interioara magazin de cafea-7

Coffee Corner – Amenajare interioara magazin de cafea

Coffee Corner - Amenajare interioara magazin de cafea

Designerii si arhitectii de interior inSIGN sunt solicitaţi să realizeze proiecte din cele mai diversificate, atât case, cât şi baruri, restaurante, hoteluri, spaţii comerciale.  Coffee Corner este un spaţiu comercial situat într-un mall din Pipera de unde vor putea fi achiziţionate produsele Nespresso.  Proprietara le-a cerut specialistilor inSIGN să realizeze proiectul 3D pentru amenajarea spatiului public plecând de la faptul că îşi doreşte ca în amenajarea interioară să fie utilizat roşu, wenge şi crem, să fie un spaţiu dinamic şi în acelaşi timp să reprezinte identitatea produselor Nespresso.

Designerii inSIGN au dat dovadă de originalitate şi au adus un plus de culoare în amenajare chiar cu ajutorul cutiilor de cafea, dar şi prin integrarea în amenajare a  figurii actorului George Clooney, ambasadorul Nespresso.  Tot mobilierul a fost conceput de către designerii studioului inSIGN, în afara scaunelor care  poartă semnătura designerului Patricia Urquiola si au fost achiziţionate de la Noblesse Interiors.

In scurt timp acest proiect va fi finalizat şi veţi putea vedea poze reale din Coffee Corner.

share

Alte Proiecte

Fashion store, Targu Jiu – Design interior

Fashion store, Targu Jiu - Design interior

Un nou proiect de design interior a fost finalizat de catre echipa noastra si urmeaza sa fie implementat in cel mai scurt timp. Este vorba de un proiect de design interior magazin pentru un brand 100% romanesc, acesta urmand sa fie implementat in toate showroom-urile brandului din tara.

Plecand de la identitatea brandului si de la stilul de produse comercializate, am dezvoltat un proiect de design interior in stil urban industrial cu accente clasice, reflectat prin piese cu un design elegant.

Aceasta amenajare este un mix interesant de elemente diverse cum ar fi placi ceramice cu pattern clasic, parchet cu un look usor nefinisat, mobilier clasic si pereti tratati cu tapet. Aspectul este intregit de jocul interesant de lumini pentru ca in acest caz am mizat pe combinatia de corpuri de iluminat asemenea unor reflectoare imense cu un lampadar maiestuos care incanta vederea.

share

Alte Proiecte

Cuptorul din poveste, lant de brutarii, Focsani – Design interior

Design interior lant de brutarii- Cuptorul din poveste

Fiecare din cele trei brutarii care fac parte din acest lant a fost conceputa plecand de la povestile care ne-au marcat tuturor copilaria- este vorba de „Amintiri din copilarie”, „Fata babei si fata mosului”, „Capra cu trei iezi”, „Sarea in bucate”.  Elemente din acestea in combinatie inedita cu motive desprinse din folclorul romanesc, alaturi de piese de mobilier interesante sunt doar cateva dintre elementele care caracterizeaza acest lant de brutarii.

Texturile au fost special alese astfel incat sa dea senzatia de natural si autentic, folosinduse cu precadere lemnul natur, caramida rosie cat si metalul antichizat.

Din punct de vedere mural,  peretii sunt de albi,  impodobiti cu diferite elemente decotative romanesti precum brauri pictate si traforuri din lemn. Tavanele au fost si ele decorate  fie cu barne de lemn ce amintesc de casele traditionale , fie cu picturi ce au ca tema motive traditionale romanesti.

Si pentru ca povestea continua…,, pe drum, iaca cuptiorul grijit de dînsa era plin de plăcinte crescute şi rumenite. Şi mănîncă fata la plăcinte, şi mănîncă, hăt bine; apoi îşi mai ie cîteva la drum şi porneşte.”

Si asa, delicoasele produse pregatite in cuptoarele brutariilor vor fi savurate de clientii care le vor trece pragul si care cu siguranta se vor reintoarce.

share

Alte Proiecte

1 2