fbpx

Hotelul Bicaz – Pirates Resort din Mamaia, proiectat de echipa inSIGN, a fost premiat

Arhitecții de interior inSIGN au realizat un proiect special cu design tematic, si anume Hotel Bicaz – Pirates Resort din Mamaia, care a primit premiul Guest Review Award 2018, acordat pentru aprecierea din partea turiștilor. Conceptul de design reprezintă o reinterpretare a lumii piraților din Caraibe, o alegere inspirată pentru un hotel situat pe litorar.

Echipa inSIGN a proiectat și amenajat zona de recepție, barul, cafeneaua, zona de piscină și camerele hotelului după o temă clar definită și în acord cu dorința clientului: “Ne bucurăm să vedem că visul nostru s-a transformat în realitate. Ne-am dorit  foarte mult să dezvoltăm un proiect care să atingă cele mai sensibile corzi ale turiștilor și cu ajutorul echipei inSIGN am reușit cu brio să facem acest lucru. E un concept nou pe litoral și a fost implementat cu succes”, a declarat Iulian Tenie, managerul hotelului Bicaz – Pirates Resort din Mamaia.”

În proiectul de amenajare interioară, echipa inSIGN a inclus elemente de butaforie și efecte speciale pentru a crea o atmosferă similară cu cea din lumea piraților. Designerii au dat recepției forma unei corăbii supradimensionate, în care se regăsesc întocmai detaliile specifice unei corăbii autentice, de la hublou și până la provă și saborduri. Pentru a asigura acea notă de autenticitate, recepția-corabie a fost realizată într-un atelier specializat. Pe podeaua din rășină s-a creat o imagine subacvatică, iar modul în care este poziționată corabia și luminile atent alese creează un efect special de corabie plutitoare. Recepția-corabie reprezintă și punctul de atracție al acestui hotel.

Zona de receptie are un impact deosebit asupra vizitatorilor și datorită detaliilor decorative, cum ar fi tentaculele de caracatiță, sirena, piratul, cufărul de comori, cârma și acvariul. Obiectele au fost integrate cu măiestrie de echipa inSIGN alături de elementele existente.

Astfel, s-a obținut o ambianță de poveste, în concordanță cu viziunea clientului: “Avantajul nostru a fost ca am lucrat cu designeri profesioniști, care au urmărit firul poveștii noastre și au reușit să o transpună în realitate și să obținem la final exact ce ne-am propus. Am avut norocul de a colabora cu o echipă tânără și dornică să implementeze un proiect atât de ambițios”, a mai afirmat Iulian Tenie, managerul hotelului.

Aprecierile din partea turiștilor, atât pentru proiectul inedit prin designul tematic, cât și pentru serviciile de calitate se reflectă în premiul obținut: Guest Review Award 2018.

Arhitectii de interior inSIGN va stau la dispozitie cu proiecte de design interior case, design interior apartamente, design interior hoteluri, design interior restaurante, design interior cafenele si design interior office-uri, indiferent daca este vorba de o amenajare interioara clasica sau de o amenajare interioara moderna.

Echipa Noblesse Group International acopera intreaga paleta de servicii: produse, design interior si proiectare.

 

Editor: Silviu Preda

 

 

Documentar Palatul Noblesse, cladire monument istoric restaurata de echipa Studio Insign

Descopera povestea din spatele unui proiect de succes. Afla cum echipa Studio Insign a readus la viata aceasta cladire istorica construita in 1881 de marele arhitect Alexandru Savulescu.

Mai multe detalii poti afla si din pagina dedicata proiectului de restaurare al Palatului Noblesse: http://bit.ly/2tFP9yZ

 

Mama Shelter Marseille, ultima creatie a lui Philippe Starck

Philippe Starck este considerat unul dintre cei mai renumiţi designeri din lume, iar obiectele şi amenajările create de el sunt simplu de recunoscut, purtând amprenta stilului său original şi inovativ.

După ce în urmă cu trei ani lansa la Paris restaurantul şi hotelul Mama Shelter, Philippe Stark împreună cu Serge Trigano, Jérémie Trigano, Benjamin Trigano şi Cyril Aouizarte au decis să ducă numele de Mama Shelter mai departe şi au inaugurat în urmă cu doar câteva luni restaurantul din Marsilia. Mama Shelter Marseille poartă exclusiv semnătura faimosului designer, iar Marsilia a fost aleasă pentru a fi construit acest restaurant deoarece este un loc unde se nasc unele dintre cele mai frumoase poveşti de prieteni şi dragoste.

Restaurantul şi hotelul se doresc a fi o punte de legătură între două universuri, un loc unde designul este reprezentat în forma sa cea mai pură, oferind un stil de viaţă diferit faţă de marile metropole, unde oamenii din toate colţurile lumii se întâlnesc, se împrietensc şi savurează muzica, mâncarea şi conceptul de amenajare. Hotelul are 127 de camere între 15 şi 45 de metri pătraţi şi este ridicat pe şase etaje. Cromatica din camere este mediteraneeană, cu reflexe de albastru, turcoise şi foarte mult alb.

Parterul este zona de întâlnire pentru toţi iubitorii de frumos, iar încă de la intrare o caracatiţă îşi întinde tentaculele în semn de bun venit. Tot la parter, lângă scena unde în fiecare seară au loc concerte live a fost aşezată o masă unde pot juca fotbal între 8 şi 16 persoane. Bucătăria şi zona de servire a mesei sunt dispuse una în faţa celeilalte, iar atmosfera creată cu ajutorul obiectelor de design îl fac pe oaspete să se simtă ca în diferite zone ale globului, fie pe străzile romantice ale Lisabonei, fie în Andaluzia.

Zona de restaurant cuprinde numeroase piese create de Philippe Starck special pentru acest restaurant, fiind unicat. Designul se împleteşte armonios cu simplicitatea, cu formele inedite, iar atmosfera care se creează face ca timpul să stea pe loc. Camerele hotelului sunt la fel de interesant decorate ca şi restaurantul, fiecare dintre acestea îndemnând la evadare din cotidian şi devenind locul perfect pentru acest lucru. Scopul designerului a fost să creeze un loc unde oricine să se simtă ocrotit şi să se poată relaxa şi unde să cunoască un stil de viaţă unic.

Material obtinut cu sprijinul Starck Network, France

www.starck.com

 

Un yacht amenajat cu stil

Studio Insign va prezintă un proiect internaţional de top realizat de partenerul nostru, Moroso. Este vorba de un yacht, iar amenajarea sa este una care trebuie să respecte liniile impuse de proprietar, dar şi să fie extrem de practică.

Ţinând cont că suprafaţa decorată nu este una tipică, designerii Moroso au creat o zonă de relaxare asemenea unui living, un loc pentru servit masa şi un mic birou unde poate fi consultat traseul de către comandant.

De asemenea, pe puntea yachtului a fost amenajată o altă zonă unde se serveşte masa şi, de asemenea, de unde poate fi admirată marea.

Piesele de mobilier au fost alese astfel încât să fie elegante şi în acelaşi timp funcţionale, să nu ocupe spaţiu foarte mult şi să confere interiorului un aer contemporan şi rafinat, în acelaşi timp.

Foto: Moroso

 

Hotel Double Tree by Hilton, un proiect recunoscut international

Designerii Studio Insign au realizat un proiect de amanajare pentru recepţia, lobby şi cafeneaua hotelului Double Tree by Hilton prin care au încercat să creeze nişte spaţii funcţionale, dar în acelaşi timp cu un design aparte. De asemenea, toate zonele decorate conferă intimitate şi se ridică la standardele înalte impuse de un hotel de asemenea anvergură.

Recepţia, piesa centrală de la intrarea în hotel, a fost îmbrăcată în granit auriu pentru a impune o atmosferă elegantă, iar pe holul acesteia au fost amplasate profile decorative metalice care armonizează spaţiul. Lobby-ul este creat din mai multe zone ambientate cu ajutorul fotoliilor şi canapelelor care poartă semnatura designerilor contemporani. Proiectul poate fi caracterizat ca o amenajare în stil eclectic, mai ales dacă ţinem cont şi de cafeneaua decorată cu oglinzi sub formă de soare, multe piese din lemn şi fotolii confortabile. Conceptul are la baza produse, materiale şi finisaje combinate într-un mod original pentru a se obţine o amenajare care combină armonios elemente contemporane cu cele clasice.

Atmosfera intimă şi mobilierul atent ales au fost pe placul juriului concursului International Design and Architecture Awards organizat de revista britanica „Design et al” care a selectat proiectul pentru competitia finală.

 

Apartament de designer

Decorarea propriului apartament s-a dovedit a fi o adevărată provocare pentru doi designeri din Singapore. Eunice şi Hsia Pin au contractat un apartament într-un complex rezidenţial când era în fază de proiect, însă când au intrat în posesia acestuia au fost dezamăgiţi de dimensiunea redusă şi de ferestrele mici. Au găsit, însă, o modalitate de a-l transforma într-o locuinţă primitoare şi luminoasă. Astfel, pereţii bucătăriei au fost eliminaţi, aceasta devenind open space cu livingul. A fost concepută o insulă care serveşte şi ca loc de servit micul dejun. Deoarece spaţiile mici solicită multă imaginaţie din partea celor care le decorează, şi în acest caz a fost nevoie de creativitatea celor doi designeri. Au creat piese de mobilier care să fie multifuncţionale. Pentru că living-ul este cel mai mare spaţiu din casă, au decis ca acolo să fie integrată şi zona de servit masa, dar şi cea de relaxare. Au creat o canapea lungă, care pare că şerpuieşte în întreaga cameră şi în faţa căreia a fost amplasată o masă pentru a fi creată zona de dining, apoi aceeaşi canapea este utilizată ca loc de relaxare pentru proprietari în serile când stau şi se uită la televizor. Dar atunci când le vin oapeţi, canapeaua se transformă în paturi, fiind extensibilă. Cei doi designeri ai studiolului Ehkastrudio spun că au făcut tot posibilul să maximizeze fiecare zonă din casă. Pe unul dintre pereţii din living au amplasat numeroase oglinzi care, din punct de vedere vizual, conferă idee de spaţialitate. Au decis să mai renunţe la un perete, mai precis cel care separa dormitorul de zona de lucru, dar au delimitat cele două camere cu ajutorul unei perdele fine, din mătase. Cum în orice locuinţă există multe lucruri care trebuie să fie depozitate, designerii au conceput o mică debara. Aceasta are rol de dressign şi spaţiu de depozitare. Amenajarea a fost realizată cu numeroase piese de mobilier create de către cei doi designeri pentru a se integra în apartamentul mic şi toate sunt deschise la culoare. S-a optat pentru această cromatică pentru luminozitate, accentele de culoare fiind obţinute cu ajutorul accesoriilor.

Think out of the box sau cum sa optimizezi la maximum un spatiu

Designerii de la „Spacedge” din Singapore au amenajat o locuinţă cu patru camere într-o manieră originală. Principala provocare a constat în amenajarea unei zone de depozitare într-un interior decorat minimalist, dar care să nu dea senzaţia de micşorare a spaţiului.

Designerii echipei din Singapore au decis să iasă din tipare şi au creat o piesă de mobilier extrem de mare. Pare un paradox, deoarece condiţia esenţială era ca noul spaţiu de depozitare să nu sufoce începerile. Chiar dacă această cutie de dimensiuni mari, asemeni unui container, cu o formă neconvenţională se întinde de la bucătărie până în dormitorul matrimonial, faptul că este prevăzută cu numeroase spaţii de depozitare, duce la debarasarea de foarte multe obiecte nefolositoare sau utilizate rar în locuinţă.

Astfel, spaţiul rămas poate fi utilizat la maximum, iar oricine vine pentru prima dată în această locuinţă este uimit de noua piesă de mobilier, întrebându-se ce anume reprezintă şi ce ascunde. Pentru a fi siguri că nu vor da greş şi că vor compartimenta în cel mai optim mod noua piesă, designerii au creat o machetă pe care au testat-o îndelung şi abia apoi au construit-o din lemn. Funcţia practică a acesteia a fost exploatată la maximum de către designeri.

Aceştia au încorporat, într-o latură, o masă pliabilă pentru zona de bucătărie. În momentele în care nu serveşte mâncarea, masa este strânsă şi spaţiul este liber. Noul corp de mobilier are prevăzute, de asemenea, rafturi pentru electrocasnicele bucătăriei, dar este şi dressing, spaţiu de depozitare al valizelor dar are şi rafturi pentru acte şi cărţi. Deoarece orice poate fi pliat, presat sau rotit şi pentru că specialiştii au creat spaţii ideale pentru toate lucrurile din locuinţă, proprietarii îşi pot reamenaja casa de câte ori doresc. Apartamentul a fost reconfigurat în patru zone: cea de TV, de yoga, de studiu şi dormitorul matrimonial. Peretele din spatele televizorului este, de fapt, o uşă glisantă în spatele căreia se ascund instalţiile electrice. În toată casa se pot regăsi elemente Fengshui şi piese de mobilier create pe comandă. Această amenajare a fost selectată să participe în competiţia finală a International Design Awards din 2012, concurs la care participă şi designerii Studio Insign cu două proiecte de excepţie.

 

Proiect Brit Cafe

DESPRE BENEFICIARUL ACESTUI PROIECT : D-L MIRCEA TUDOR

Acesta este un proiect deja realizat , proiectat si predat beneficiarului in forma finala .Vizionati AICI poze ale proiectului realizat

Beneficiarul acestui deosebit proiect este d-l Mircea Tudor , un renumit om de afaceri , cu realizari remarcabile atat in tara , dar si international, unul dintre cei mai buni profesionisti romani .

A adus tarii noastre marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, primul trofeu de acest gen din istoria tarii. Acest lucru l-a propulsat in mediul de afaceri , dar , asa cum declara intr-un interviu dat revistei Business24 : ”odata deschisa usa, trebuie sa stii ce si cum sa faci dincolo de ea , sa stii sa convertesti in valoare adaugata perena, notorietarea trecatoare a unui premiu si noi asta am facut, am folosit momentul pentru a ne consolida pe termen lung pozitia in mediul de afaceri atat din Romania, cat si de pe piata internationala.”

In plus este unul din finantatorii si analistii din emisiunea „ Arena Leilor „ , identificand noi afaceri care merita sustinute , dar in general „ mizand mai mult pe calitatea umana a candidatilor , decat pe potentialul de business si al afacerii propuse. Este pasionat de echitatie , a organizat primul spectacol de teatru ecvestru din Romania si a demarat deja constructia unui centru de activitati recreative , sportive si culturale neconventional , plasat pe DN1.

Este beneficiarul proiectului BRIT CAFFE realizat de designerii Studio Insign cu Galeriile Noblesse . D-l Mircea Tudor spunea intr-un interviu acordat revistei Business24 :

In afara de binecunoscutele proiecte in domeniul tehnologiei, am aflat ca de curand ati proiectat si amenajat cu succes o cafenea in stil Art British intr-o cladire de birouri. Cum v-a venit aceasta idee?

Simplu, creatia, indiferent de domeniul in care se manifesta are nevoie de un spatiu de refacere si stimulare a energiilor creatoare si o cafenea cu un potential estetic si ambiental iesit din rutinele obisnuite de decorare a spatiilor, poate avea acest rol de catalizator al energiilor creatoare intelectuale a oamenilor. Nu in ultimul rand, un astfel de spatiu este un loc foarte potrivit pentru primirea oaspetilor care viziteaza sediul firmei noastre

Stim ca ati colaborat cu Galeriile Noblesse si Studio Insign .Ne puteti spune cum a decurs colaborarea ?

Colaborarea a decurs foarte bine. De altfel, Galeriile Noblesse au ajuns in pozitia de realizatori a acestui proiect ca urmare a unei competitii in care au dovedit competente mult peste media din piata romaneasca de profil si in plus, au manifestat ei insisi o creativitate deosebita in propuneri, dublata de o flexibilitate de a aborda diverse stiluri decorative.

Ce spatiu are cafeneaua si ce elemente speciale au fost folosite pentru amenajarea acesteia?

Cafeneaua ocupa un spatiu de 140 de mp si in ciuda spatiului relativ mic, ofera cateva zone tematice distincte. Avem astfel un colt biblioteca, o zona cu oglinzi, o alta zona a hartilor medievale, una a tablourilor sau a ceasurilor si nu in ultimul rand un bar clasic asa cum l-am gasi in orice antologie a barurilor.

Cat ati investit in Brit Caffe? A fost o idee costisitoare?

Da a fost o investitie costisitoare, chiar foarte costisitoare, dar ma gandesc ca si Turnul Effel a fost scump si totusi francezii l-au facut, asa ca nu am ezitat sa aloc fondurile respective, chiar daca unii pot considera aceasta cafenea ca pe o extravaganta.

De ce ati ales sa implementati proiectul Brit Caffe chiar in Centrul Est European de Cercetare Aplicativa? Aveti in plan dezvoltarea proiectului pe care l-ati inceput?

Asa cum am mai spus, creatia chiar si in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice are nevoie de un cadru si o ambianta care sa o stimuleze, asa ca locul unei cafenele in stil britanic 1900 in Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa mi se pare foarte potrivit, fie si doar pentru ca in aceea perioada Anglia era avangarda progresului stiintific si tehnic al lumii, pastrand aplecarea spre rafinament estetic in arta si ambient.

Desigur ca proiectul este asa cum bine spuneti ” un inceput” care logic, va fi urmat de dezvoltari ulterioare intr-o dinamica fireasca pentru cei care au permanent o neliniste a cautarii, cercetarii, dezvoltarii si evolutiei.